Moje šťastná hvězda

Mast na ztvrdlé paty a lokty

Kůže v zimě trpí. Je suchá, nepříliš pružná a bez života. Jak jí navrátit pružnost a dodat vitaminy? Poradíme vám, jak si vyrobit mast určenou na nejohroženější místa.

Chodidla a lokty jsou místa s nejčastějším výskytem popraskané kůže. Ať už je teplo nebo chladno, kůže zkrátka nemá ráda velké teplotní výkyvy a právě teď je období, kdy je každý den jiné počasí. Nedovolte své pleti, aby trpěla nedostatkem hydratace a dejte jí všechny potřebné vitaminy a minerály. Vyrobte si emulzi, po níž budete mít krásnou a hebkou pokožku.

Co budete potřebovat?

Kupte si minerální vodu, ureu, mandlový olej, emulgační vosk, konzervant, nejlépe kalium sorbát, éterický olej máty peprné nebo tymiánu. Vše potřebné seženete v drogerii anebo v lékárně.

Jak na to?

Nasypejte 5 gramů urey do hmoždíře a rozdrťte ji na jemný prášek. Do jiné nádoby nalijte 30 mililitrů minerálky a ještě do jiné 15 mililitrů mandlového oleje.

Do vody přidejte ureu a do oleje 8 gramů emulgačního vosku. Vodu i olej zahřejte ve vodní lázni na zhruba sedmdesát stupňů, ne víc. Vodu přelijte do oleje a minutu šlehejte. Následně přidejte deset kapek konzervantu a šest kapek éterického oleje. Hotovou, vychladlou směs uchovávejte v lednici a spotřebujte do šesti týdnů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden