Mast z kalisie je na horečku

Dokáže vám ulevit od zánětu dásní, bolesti zubů, vysokých horeček, a dokonce rozpouští i malé ledvinové kameny.

Co potřebujete?

Kupte si nesolené vepřové vnitřní sádlo nebo lékárenskou vazelínu. Nasbírejte nebo si v obchodě s bylinkami kupte listy kalisie.Následně si odměřte půl litru vody a připravte si smaltovaný hrnec a mixér.

Jak na to?

Kalisii rozmixujte a vzniklou kaši smíchejte se základem z vepřového sádla nebo s vazelínou v poměru dva díly kalisie a tři díly základu.Směs přidejte do smaltovaného hrnce a přidejte trochu vody, maximálně půl litru. Vařte na mírném ohni celou hodinu a pak nechte směs vychladnout. Druhý den ji nechte přejít varem a přeceďte. Po vychladnutí se voda od masti oddělí.

Vazelína je top

Pokud použijte na výrobu jakékoli masti klasické sádlo, mast vám vydrží zhruba rok, možná o něco méně. Sáhnete-li ovšem po lékárenské vazelíně, uchovávat ji v lednici můžete až dva roky.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama