Můj čas na kafíčko

Máte oči jako králík? Tipy pro rychlou úlevu

Červené oči jsou častým problémem, který může způsobit únava od dlouhého hledění do monitoru, suchý vzduch z topení, prašné prostředí či alergie.

Všechny tyto faktory narušují kvalitu slzného filmu. Oko vysychá, dochází k jeho podráždění a organismus reaguje zvýšeným prokrvením očí. Čím víc si unavené oči mnete a namáháte je, tím jsou zarudlejší, podrážděnější a citlivější. Jak se zarudlých očí co nejrychleji zbavit?

Oční kapky vám přinesou rychlou úlevu.

• Oční kapky

Okamžitou pomoc pro podrážděné, unavené a červené oči vám zajistí zvlhčující oční kapky, které oční rohovku hydratují. Také si můžete oči vypláchnout starou známou borovou vodou. Ani lékaři na ni dodnes nedají dopustit.

• Světlík lékařský

Léčivá bylinka světlík lékařský má dezinfekční a protizánětlivý účinek. Jak již jeho název napovídá, příroda ji stvořila k léčení potíží se zrakem. Pokud chcetete vyzkoušet její účinky, vylouhujete 30 gramů této byliny v půl litru vroucí vody a pak sceďte.

Do tohoto výluhu namočte kosmetické tamponky a ty si pak na pár minut přikládejte na oči. Vyzkoušet můžete také vyluhované sáčky zeleného nebo heřmánkového čaje, které na pár minutek uložíte do mrazáku.

• Kdy k lékaři?

Pokud se stav ani během tří dnů nezlepší, případně se přidají další příznaky, jako sekrece z oka, bolest, svědění, řezání očí nebo světloplachost, ihned navštivte očního lékaře, který vás důkladně vyšetří.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden