Moje chvilka pohody

Máte oteklé oči a tmavé kruhy? Možná málo pijete!

Mnoho lidí si myslí, že jsou váčky pod očima způsobeny nedostatkem spánku. Souhlasíme. I ten hraje svou roli. Častějšími viníky jsou však stres, alergie, nadměrná konzumace soli nebo naopak malý přísun tekutin.

Pozor na pyl a panáky

Problém tmavých kruhů bývá často i dědičnou záležitostí. Takže pokud na ně vaše maminka a babička trpěly, nejspíš se s nimi budete potýkat také. Na druhou stranu se ale můžou objevit i u žen, které je v „genech“ nemají.

Váčky pod očima můžou vzniknout nebo být více vidět, když se budete špatně a nezdravě stravovat, příliš holdovat alkoholu, kávě nebo cigaretám a přijímat málo tekutin. Tmavší kůže v oblasti okolo očí se může objevit i v případě, že trpíte sennou rýmou nebo alergií, kdy zduření nosní sliznice může vést k otoku krevních cév, které se táhnou od očí k nosu. Těhotným ženám zase může kůže kolem očí ztmavnout v důsledku hormonálních změn.

Rozlučte se s očima pandy

Pokud se tmavé kruhy týkají i vás a chcete s nimi nadobro skoncovat, máme pro vás dobrou zprávu. Možností je celá řada. Pokud je jejich příčinou příliš mnoho pigmentu, vyzkoušejte krémy na zesvětlení pokožky.

Podstatně zredukovat tmavé skvrny mohou i kožní lasery, které ničí buňky produkující pigment. Podstoupit můžete také povrchovou mikroabrazi, při které jsou nejsvrchnější vrstvy kůže odstraněny pomocí abraziv. Mezi rychle účinkující domácí finty patří chlazené plátky okurek nebo pytlíky čaje.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden