Můj čas na kafíčko

Máte vysoký cholesterol?

Vysoký cholesterol trápí mnohé z nás ve zralém věku. Jedná se o lipid trvale obsažený v naší krvi. Je přirozenou součástí našeho těla. Problém je, když je ho nadmíru. Naštěstí jsou tu bylinky, které vám ho pomohou snížit...

Lahodný bylinkový čaj

Jednou z nejtypičtějších bylinek na vysoký cholesterol je rozrazil. Hned za ním je pak pýr, pampeliška, čekanka, ale i řepík, smil, artyčok nebo ostropestřec. Většinu z nich si můžete natrhat venku v přírodě a udělat si z nich třeba čaj.

Kopřiva detoxikuje

Kopřiva podporuje tvorbu krve a pomáhá při detoxikaci organismu. Když si uděláte po dobu tří týdnů dvakrát denně čaj z kopřivy, pocítíte rozdíl. Čaj neslaďte a pijte ho co nejteplejší.

Také zemědým, stejně jako kopřiva, čistí krev a podílí se na udržování správného krevního tlaku. Navíc pomůže se zažíváním.

Čekanka

Čekanka přispívá k odbourávání tuků v těle a k snížení hladiny cholesterolu. Je také skvělou prevencí proti rakovině tlustého střeva a zamezuje i ukládání těžkých kovů v těle.

Čekanka je vhodná k zapékání, jako příloha nebo k přípravě čaje. Ten si můžete uvařit např. i z kotvičníku, když zalejete 3 čajové lžičky horkou vodou a vaříte asi 30 minut. Poté sceďte a popíjejte. Ale pozor, není vhodný pro těhotné ženy a děti!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden