Můj kousek štěstí

Matka ji vzala sebevědomí

Přestože patří mezi naše nejoblíbenější herečky a režiséři se o ni doslova perou, herečku Taťánu Medveckou (66) sžírají obrovské komplexy. Zřejmě za to může její maminka, která na ní nikdy nenechala niť suchou. Místo podpory ji totiž pořád kritizovala.

Připadá si trapná

I když Medvecká působí silným a sebejistým dojmem, ve skutečnosti se občas cítí vyloženě trapná. „Vždycky nejvíc si to uvědomuju po návratu z prázdnin, kde si člověk dva měsíce žije normálním životem a pak, jenom proto, že se přehodí list v kalendáři, si zase začne nanášet ty mejkapy, malovat si pusu, opakovat texty a tvářit se, že je někým jiným. Je to divný povolání,“ posteskla si nedávno. Protože ale svoji práci bere zodpovědně, kvůli divákům se pokaždé přemůže. „Nic jiného vám nezbyde. Lidé se přece nepřišli do divadla dívat na nějakého trápícího se paskřivce, který přijel z prázdnin,“ vysvětluje.

Trápila se vzhledem

Když Taťána začínala, patřila k nejkrásnějším herečkám. Jenže ona měla pocit, že není dost pohledná a dokázala se kvůli tomu pořádně trápit. „Já si fakt nikdy nepřiznala, že bych byla hezká. Takže mě velice překvapí, když za mnou přijde starší pán a řekne: ,Já vás od mládí miloval… To mě vždycky zarazí, fakt,“ přiznala Medvecká. Vzhledem k tomu, jak je herečka úspěšná, si snad každý musí položit otázku, co za jejím nízkým sebehodnocením vlastně stojí. Za všechno zřejmě může hereččina matka (†95), která na svou dceru kladla obrovské nároky. „Byla jsem velmi přísně vychovaná a moje maminka chválou velice šetřila. Byla jsem tak vlastně připravená na svoji totální a celoživotní nedokonalost,“ odtajnila Medvecká důvod, proč si moc nevěří. Jakmile se tedy Taťána rozhodla, že se bude živit herectvím, nesla matčina nesmlouvavá slova ještě hůře.

Kritika, která zabolí

„Maminka byla fakt hodně přísná. Děvčata v divadelní kanceláři vždycky říkala: ,Ježišmárjá, jde stará Medvecká. To bude Táňa zase jako spráskanej pes. Já měla největší trému, když přišla do divadla ona. Byla můj absolutně nemilosrdný kritik.“ Je až neuvěřitelné, co může napáchat krutá kritika od nejbližšího člověka. Od svých vlastních rodičů by každý čekal spíše lásku a podporu a ne chování, které někoho doslova srazí na kolena. Kdo by to byl do tak skvělé herečky řekl. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden