Můj kousek štěstí

Medové chilli brambory

Pikantní varianta je skvělá samotná i jako příloha.

Potřebujete:

✿ 500 g brambor
✿ 2 stroužky česneku
✿ sůl
✿ ¼ hrnku vody
✿ 2 lžíce rajského protlaku
✿ 1 lžíci solamylu
✿ 2 lžíce medu
✿ 2 lžíce oleje
✿ 1 cm čerstvého zázvoru
✿ 2 lžíce sójové omáčky
✿ 2 jarní cibulky
✿ ½ červené cibule
✿ 1 lžíci rýžového octa
✿ 1 lžíci sezamových semínek
✿ 1 lžičku chilli

1. Brambory nakrájejte na hranolky nebo měsíčky. Dejte je na plech s pečicím papírem, osolte, pokapejte olejem a promíchejte. Pečete při 200 °C asi 20 minut.

2. Na oleji orestujte najemno nasekaný zázvor a česnek. Přidejte na kousky nakrájenou cibuli, jarní cibulku, protlak, sójovou omáčku, ocet a orestujte. V hrnečku rozmíchejte škrob s vodou a přilijte do pánve. Přidejte med, chilli a promíchejte.

3. Do omáčky nasypejte pečené brambory a promíchejte, aby byly obalené. Servírujte posypané sezamovými semínky a jarní cibulkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden