Medové jidáše

Typické staročeské velikonoční pečivo vylepšené medem vám i vašim blízkým jistě zachutná.

Potřebujete:

✿ 1 kg polohrubé mouky
✿ špetku soli
✿ 200 g medu
✿ 150 g másla
✿ 100 g cukru krupice
✿ 250 ml mléka
✿ 2 vejce ✿ 40 g droždí
✿ citronovou kůru

1. V trošce oslazeného mléka rozmíchejte droždí a nechte vzejít kvásek. V míse utřete máslo s většinou medu, vejci a cukrem. Pak přimíchejte mouku, sůl a nastrouhanou citronovou kůru.

2. Do směsi vlijte kvásek a vypracujte tužší těsto, které přikryjte utěrkou a nechte asi hodinu v teple kynout. Vykynuté těsto rozdělte na menší kousky vyválejte z nich válečky asi 20 cm dlouhé a každý svažte do tvaru uzle nebo stočte do spirálky.

3. Následně je dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě při 170 ºC asi 25 minut. Ještě horké je potřete zbylým medem. Stačí počkat, až trochu vychladnou a rovnou je ochutnat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden