Medové lívance s rybízovou omáčkou

Lívance v celozrnné verzi jsou zdravější, ale stejně tak lahodné.

Náročnost: **

Cena za porci: 24 Kč

Suroviny na 4 porce

- 200 g celozrnné mouky

- 2 lžičky prášku do pečiva

- 1 lžička skořice

- 120 ml podmáslí

- 2 vejce

- 4 lžíce medu

- 120 g bílého jogurtu

Na omáčku

- 250 g černého rybízu

- 250 ml vody

- 1 lžička solamylu

- 1 lžíce cukru

Postup

1. Smíchejte mouku, kypřicí prášek, skořici. Zvlášť smíchejte podmáslí, vejce, med a jogurt. Směsi promíchejte. Na rozehřáté pánvi s kapkou oleje smažte lívance.

2. Rybíz dejte do hrnce, přidejte cukr a 120 ml vody. Přiveďte k varu. Ve zbytku vody rozmíchejte solamyl a přilijte do hrnce. Krátce povařte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden