Můj kousek štěstí

Měl duši plnou běsů – a ti ho dostali!

Můj kousek štěstí

Nebyl jen velký krasavec, byl to i mazaný básník, který dobýval srdce žen poezií.

Velký bouřlivák, který k bláznivým kouskům neměl nikdy daleko. Ne nadarmo si vysloužil přezdívku Bláznivý Petříček inspirovanou filmem s Belmondem. Svět mu proto skončil příliš brzy.

Na svět přišel Petr Svojtka (†35) jako poválečné dítě. Kdo ví, kde se v něm vzaly kumštýřské vlohy, v rodině nikdo takový nebyl. Jeho otec se živil jako typograf a matka pracovala jako úřednice.

Otec mu zemřel velmi brzy a po malém klukovi se najednou chtělo, aby byl samostatnější než jeho vrstevníci. Zůstali totiž na světě s maminkou sami. Možná i proto zatoužil po tom být ve větším kolektivu.

Sdílel svůj talent s přáteli a podařilo se mu to už na základní škole. Pilně navštěvoval divadelní kroužek, a to i během svého pozdějšího studia na gymnáziu. A k potlesku před pódiem přidal ještě něco navíc. Zbožňoval

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden