Moje šťastná hvězda

Měl sice složitý život, ale úsměv na tváři mu nechyběl

Moje šťastná hvězda

Už odmala ho pronásledovaly neuspořádané rodinné poměry, o to víc miloval svou práci a kontakt s publikem, bez nichž si nedokázal svoji existenci představit.

Vynikající herec a komik, milovník všech požitků, které život nabízí. Tak vnímalo JANA WERICHA (†75) okolí, ale jeho nejbližší věděli, že pod touto slupkou je ukryt člověk, jehož život nebyl vůbec veselý.

Jméno Jana Wericha (†75) je pojmem i více než 40 let po jeho smrti a díky mnoha oblíbeným filmům ho zná i mladá generace. Pro své vrstevníky byl velkou osobností, která se umí postavit totalitním mocipánům.

Vlastně až po jeho smrti vyplouvaly postupně na povrch informace, které tento trochu černobílý pohled na velkého klauna mění. Na druhou stranu se díky nim změnil z ikonizované legendy v člověka z masa a kostí, který bojoval se svými strachy – jedním z největších byla obava, že nebude moci hrát, bavit lidi a být jimi milován.

Dětství s tyranským otcem

Narodil se na počátku 20. století v rodině pražského pojišťováka, ale jeho dětství asi moc

Zbývá vám 90% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden