Moje šťastná hvězda

Měla by Hanka Zagorová postižené dítě?

Se smrtí za zády

Zpěvačka HANA ZAGOROVÁ (70) už půl století rozdává radost. Na co od mládí v branži sáhla, to se podařilo. Přitom jí na záda celý život dýchala smrt..

Svou hvězdnou kariéru odstartovala v 60. letech účastí v soutěži Hledáme nové talenty. Sklidila obrovský úspěch a následovalo pozvání do ostravské televize. Kariéra před ní otevřela do široka náruč a ona uchopila příležitost za pačesy.Na co od mládí v branži sáhla, to se podařilo. Přitom jí na záda celý život dýchala smrt...

Něco zlé je pro něco dobré

Když s tím nejméně počítala, zaskočily ji zdravotní potíže. Únavu, vysoké teploty, bolesti zad přičítala množství práce. Rentgen však ukázal tuberkulózu. Nemoc to byla nepříjemná a léčení zdlouhavé. Protože musela na čas přerušit i studium na JAMU, začala se víc věnovat zpěvu. Tvrdě dřela a za půl roku byla pátá na Zlatém slavíku. Vrátila se na fakultu, dokončila studium herectví, natočila televizní komedii Josefina, vystupovala, kde se dalo. Opět bylo vše zalité sluncem. Osud však s ní měl jiné plány.

Se smrtí za zády

Jediná návštěva toalety odstartovala kolotoč, který se dodnes vlastně úplně nezastavil. Krev, která se náhle a v obrovském množství objevila, byla doslova hororem. Diagnóza byla zdrcující – porucha tvorby krve. Zpěvačka na vrcholu slávy se dozvěděla, že už do konce života bude muset pravidelně docházet každých devět týdnů na transfuze, bez kterých nepřežije.

Dítě by bylo zázrak

Od začátku svého onemocnění věděla, že těhotenství je v případě její nemoci jen velmi vzácné. Přesto doufala, že má aspoň malou naději stát se maminkou. Jeden čas opravdu věřila, že je v očekávání. Přišla však ledová sprcha. Lékaři jí těhotenství nedoporučili s tím, že miminko by se mohlo narodit velmi těžce poškozené. Touha být matkou byla velmi silná, proto se rozhodla pro adopci holčičky. Dítě ale nakonec na sebe nechala napsat žena, která pro ni adopci organizovala. „Teprve po tomhle jsem si uvědomila, že mi asi opravdu mít dítě není dáno,“ řekla zpěvačka.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden