Moje šťastná hvězda

Měla na krku sedm exekucí

Naše nejslavnější romská zpěvačka VĚRA BÍLÁ (†64) byla slavná a úspěšná. Poslední roky jejího života byly ale spíš smutné.

S její kariérou to nebylo vůbec špatné, naopak. Romská zpěvačka Věra Bílá (†64) vydala hned několik alb, spolupracovala s dalšími romskými muzikanty a také velmi často koncertovala.

Pak se ale všechno rázem změnilo. Věra začala mít zdravotní problémy, a proto začala odkládat i odmítat pracovní nabídky. Většinu času trávila zavřená doma a peníze se jen kutálely. U Věry se totiž měla projevit závislost na hracích automatech a údajně většina jejích úspor skončila právě tam.

Nestihla nic splatit

V roce 2013 jí navíc zemřel manžel František (†59), půl roku předtím za záhadných okolností i adoptivní syn František (†33). I Bílá se pokusila o sebevraždu, a to spolykáním prášků. Naštěstí se jí to nepovedlo.

Od roku 2016 na ni bylo vypsáno celkem sedm exekucí v částce převyšující 200 000 korun.  Nakonec ji za neplacení nájmu vyhodili z bytu v Rokycanech, a tak skončila na ubytovně v tom stejném městě.

Sama řekla, že tam už dožije, protože to slíbila svému manželovi. I nadále pak žila jen z vdovského důchodu, který činil něco přes 5 000 korun. Svoje dluhy nakonec ani nestihla splatit, protože v roce 2019 zemřela na infarkt.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden