Můj kousek štěstí

Melounové gazpacho

Letní studená polévka připravená z vodního melounu a dalších ingrediencí se servíruje s několika kostkami ledu, ozdobená kouskem melounu a bylinkami.

Potřebujete:

✿ 1 menší vodní meloun
✿ 2 rajčata
✿ 1 červenou cibuli
✿ 1 papriku
✿ 2 stroužky česneku
✿ ½ okurky
✿ 1 citron
✿ sůl, pepř
✿ olivový olej
✿ hrst koriandru
✿ čerstvou bazalku

1. Meloun rozkrojte na čtvrtiny, dužinu ze ¾ vydlabejte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky. Zbylou ¼ melounu nakrájejte na větší dílky, zbavte semínek nebo vykrájejte vykrajovátkem do tvaru kytiček apod.

2. Cibuli a česnek oloupejte, papriku zbavte jádřince. Okurku oloupejte a nakrájejte na kostičky a část si dejte stranou. Kostičky melounu, nakrájenou cibuli, rajčata, okurku a papriku, česnek a koriandr vložte do mixéru a rozmixujte dohladka.

3. Polévku osolte, opepřete, přidejte citronovou šťávu, pár kapek olivového oleje. Dejte do lednice vychladit alespoň na hodinu. Polévku podávejte s kostkami ledu, ozdobenou okurkovými kostičkami, dílkem melounu, lístky bazalky, případně s plátky bagety.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden