Moje sladké tajemství

Melounové nanuky do ruky

Suroviny:


  • 110 g cukru krupice

  • 2 lžíce citronové šťávy

  • 150 g vodního melounu

  • 150 g žlutého melounu


Postup:

Cukr nasypeme do hrnce, zalijeme 180 ml vody a na velkém plameni zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Snížíme plamen, přivedeme k varu a minutu vaříme.

Necháme zchladnout. Cukerný roztok smícháme s citronovou šťávou a vzniklou směs rozdělíme na poloviny.

Jednu smícháme s pokrájeným vodním melounem a rozmixujeme do hladkého pyré. Druhou s kousky žlutého melounu a opět rozmixujeme. Žluté pyré rozdělíme do 8 formiček na nanuky (zhruba o objemu 80 ml každá).

Do každé vložíme dřívko a dáme na 4 hodiny do mrazáku. Poté do formiček vlijeme červené pyré a mrazíme další 4 hodiny. Dospělí si mohou připravit alkoholické nanuky po přidání kapky bílého rumu do hotového pyré.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden