Melounové nanuky do ruky

Suroviny:


  • 110 g cukru krupice

  • 2 lžíce citronové šťávy

  • 150 g vodního melounu

  • 150 g žlutého melounu


Postup:

Cukr nasypeme do hrnce, zalijeme 180 ml vody a na velkém plameni zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Snížíme plamen, přivedeme k varu a minutu vaříme.

Necháme zchladnout. Cukerný roztok smícháme s citronovou šťávou a vzniklou směs rozdělíme na poloviny.

Jednu smícháme s pokrájeným vodním melounem a rozmixujeme do hladkého pyré. Druhou s kousky žlutého melounu a opět rozmixujeme. Žluté pyré rozdělíme do 8 formiček na nanuky (zhruba o objemu 80 ml každá).

Do každé vložíme dřívko a dáme na 4 hodiny do mrazáku. Poté do formiček vlijeme červené pyré a mrazíme další 4 hodiny. Dospělí si mohou připravit alkoholické nanuky po přidání kapky bílého rumu do hotového pyré.

reklama
reklama

Komentáře