Melounový ledový sorbet

Suroviny:

2 lžíce květového medu 1 medový meloun (750 g) 100 ml sektu, 50 g cukru lístky meduňky na ozdobu citronová šťáva

Postup: Svaříme 0,1 l vody s medem a cukrem, podle chuti přidáme trochu citronové šťávy.

Jakmile se cukr rozpustí, sirup dáme vychladnout. Meloun rozkrojíme a vydlabeme zrníčka. Z dužiny vykrojíme asi 20 kuliček a uložíme je do chladu. Ze zbytku dužiny umixujeme pyré a smícháme ho se sektem a sirupem.

Sorbet mícháme v misce stojící v ledem. Stálé promíchávání brání vzniku ledových krystalů a hmota je krásně jemná. Při výrobě je nutný mrazák. Nejprve je totiž třeba nechat směs namrazit, aby byla ledová, ale zároveň měkká.

Rozmixujeme a znovu zmrazíme. Do směsi vnikne vzduch a bude nadýchanější.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden