Můj kousek štěstí

Menopauzu můžete ovlivnit i stylem života

Díky zdravému životnímu stylu můžete průběh menopauzy alespoň částečně ovlivnit.


Nepříjemné příznaky menopauzy, jako jsou návaly horka, pocení, změny nálad, podrážděnost a horší soustředění, můžete mít pod kontrolou.


Zdravý jídelníček a pohyb


Při dodržování správného stylu můžete období klimakteria prožít ve větší fyzické i psychické pohodě. Ideální je začít hned při prvních příznacích klimakteria, ale má to smysl i později. Přiměřená fyzická aktivita, pestrý jídelníček bohatý na vitaminy a minerály, správný pitný režim a dostatek spánku a odpočinku je cestou, jak se můžete cítit dobře i v případě menopauzy.


Vyberte si pohyb, který vás bude bavit, a věnujte se mu pravidelně. Mimo jiné vám pomůže chránit se před obezitou nebo se jí postupně zbavit. Právě obezita je jedním z faktorů, který příznaky menopauzy zhoršuje.


Co ještě můžete udělat


V přechodu se můžete setkat i s řídnutím vlasů, křehčími nehty a ztenčující se pokožkou,hrozí i vyšší riziko rakoviny kůže. Proto je třeba ji více chránit před škodlivým UV zářením. Pokud kouříte, je načase zbavit se tohoto zlozvyku úplně.


Také omezením konzumace alkoholu, kávy i černého čaje si můžete ulevit od obtěžujících návalů horka. K tomu vám pomůže i nižší teplota v bytě a chladnější sprcha místo teplé. Pokud vás přesto nějaké příznaky menopauzy stále trápí, vyplatí se sáhnout i po některém z doplňků stravy určených k jejich zmírnění.


Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden