Můj kousek štěstí

Menšík se vysněného důchodu nedožil

Můj kousek štěstí

Geniální bavič, který dokázal vždy vykouzlit smích a jeho démoni...

Když se řekne Vladimír Menšík, objeví se určitě i na vaší tváři úsměv od ucha k uchu. Ať jako herec, nebo moderátor, nikdo nedokázal vyvolat takové výbuchy smíchu, jako on.

I zarputilí patrioti z Ivančic souhlasí, že kdyby nebylo Vladimíra Menšíka, nikdo by o jejich rodišti nevěděl. O jejich slávu se postaral milovaný komik a výjimečný lidový vyprávěč svou výřečnosti. Před několika staletími by se býval určitě uživil jako upovídaný krajánek.

Na začátku však Vladislav (křestní jméno si změnil až jako herec na doporučení E. F. Buriana) nejprve vystudoval strojařinu na průmyslovce a splnil tak přání svého otce.

Pak dokonce nastoupil do Brněnských strojíren. Jenže být bavičem třídy a pracovního kolektivu nebylo Menšíkovým cílem. Vždycky toužil po tom být hercem.

Znepřátelil si Wericha

Naštěstí ho na druhý pokus vzali na JAMU. Cesta na divadelní prkna byla volná. To by si na ni ale věčný průšvihář nesměl sem tam hodit balvan pod nohy. Na pomyslnou

Zbývá vám 83% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden