Můj čas na kafíčko

Menzel bude mít pomník

Vdova po slavném režisérovi Jiřím Menzelovi (†82) Olga Menzelová (43) chystá pro zesnulého manžela pomník. Krátce před jeho smrtí se s ním domluvila na tom, že jeho ostatky uloží na milované Mallorce.

Jeho popel nechala rozdělit do dvou uren a aktuálně řeší, kam se uloží ta druhá. „Bude to v Praze a není to úplně jednoduchá záležitost. Stále o tom jednám,“ nechala se Olga Menzelová slyšet. Chtěla by v hlavním městě pro svého zesnulého manžela připravit místo, kam mu budou moci jeho příznivci přijít zapálit svíčku a zavzpomínat si na něj.

„Můžu prozradit, že to místo se silně váže ke Karlu Čapkovi,“ nastínila Menzelová, která plánuje, že se vše podaří realizovat ještě během tohoto roku. Chce pro Jiřího Menzela vkusný pomník, který si osobnost jeho formátu bezesporu zaslouží.

Olga Menzelová se o svého manžela starala do jeho posledního vydechnutí. V posledních třech letech na tom nebyl Jiří dobře, střídal domácí prostředí, nemocnice i rehabilitační ústavy.

Od té doby, kdy ho postihla meningitida, balancoval na hranici života a smrti. Ačkoli ale do posledního dechu bojoval a moc chtěl žít, nakonec mu jeho tělo další měsíce a týdny života nepovolilo.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden