Meruňková bublanina

Meruňky budou výborně chuťově ladit např. s mandlemi. Pro intenzivnější chuť můžete do těsta přidat ještě lžičku mandlového extraktu.

Ingredience: na 1 kulatou formu

● 150 g hladké mouky
● 100 g mandlové mouky
● 100 g krupicového cukru
● 1 lžička prášku do pečiva
● 400 g meruněk
● 5 vajec

Postup:

Ušlehejte žloutky s cukrem do pěny. Přidejte hladkou i mandlovou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ušlehejte hladké těsto. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a po částech ho opatrně zapracujte do těsta. Pak ho nalejte do formy vyložené pečicím papírem. Umyté meruňky rozpulte a zbavte pecek.

Pokud jsou větší, nakrájejte je ještě na čtvrtinky. Vyskládejte je na těsto a koláč vložte do trouby. Pečte 30 až 35 minut při teplotě kolem 180 0C. Hotovou meruňkovou bublaninu vyjměte z formy, nechejte vychladnout, posypejte moučkovým cukrem, případně i dozdobte snítkou máty a podávejte.

Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 10 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden