Mexické zapečené soudky

Pečené brambory plněné pikantní směsí potěší zejména ty, kteří mají rádi mexickou kuchyni.

Suroviny na 4 porce - 8 pěkných větších brambor - olivový olej - 1 cibule - 2 stroužky česneku - 2 lžíce sušených rajčat v oleji - ½ lžičky mletého chilli - 300 g mletého hovězího masa - 200 g červených fazolí z konzervy - 100 g kukuřice z konzervy - sůl

Postup

1. Brambory očistěte, potřete olejem a pečte při 200 ºC asi 80 minut.

2. V hluboké pánvi rozpalte dvě lžíce olivového oleje. Přidejte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek a chvilku opékejte. Přidejte rozmixovaná sušená rajčata, maso, chilli a sůl. Podlijte vodou a duste asi hodinu. Přidejte slité fazole a kukuřici a prohřejte asi 10 minut.

3. Brambory rozřízněte, lehce vydlabejte a naplňte směsí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden