Moje šťastná hvězda

Michaela Kuklová: Muži ji chtějí pořád jen ovládat

Pořád je sama a zdá se, že se jí láska vyhýbá. Už to vzdala? Nejlepším mužem jejího života je prý její syn.

Herečka Michaela Kluková (50) má na lásku opravdovou smůlu, jak ona sama dokonce tvrdí. Ne že by byla celý život nechtěná a sama. Prošla si několika vztahy, a dokonce i manželstvím. Nicméně si zkrátka neumí vybrat správného muže.

„U mě je problém, že se zamiluju na první pohled,“ prozradila Kuklová. Stalo se také, že ne vždy dotyčného znala natolik, aby se s ním pustila do vážného vztahu. Ale to ji prý stejně nezastavilo, láska byla zkrátka silnější než rozum.

Nechá si poroučet

Michaela se netají tím, že je ve vztahu, a vlastně i celkově, hodně ovlivnitelná. Přiznala také, že si často nechala od partnera mluvit například do stylu oblékání a zkrátka si nechala poroučet. Příkladem může být manželství s Jiřím Pomejem (53), které trvalo dlouhých třináct let. Kluková se přiznala, že Pomeje ji hodně ovládal, nicméně ona sama si toho všímá až s odstupem času. „Na můj názor nikdy nebyl prostor,“ vzpomíná herečka. Pomeje zkrátka zneužil její slabé stránky, aby nad ní ve vztahu získal moc. Kuklová celou tu dobu žila v naději, že to s ní myslí dobře a že pro ni přece chce to nejlepší. Začala pochybovat ve chvíli, kdy jí Jiří začal ničit kariéru. Snažil se být producentem, ale vůbec se mu nedařilo. „Tou dobou jsem měla za sebou už okolo stovky rolí, ale od Jirky byly jen dvě,“ vzpomíná Kuklová.

Donutil ji svléknout se

To však není zdaleka všechno, čeho Pomeje v jejich manželství dosáhl. Donutil svou tehdejší manželku, aby se svlékla pro pánský časopis, protože si myslel, že se jí nahrne mnohem víc rolí. Nahota přece baví každého. „Měla jsem pocit, že jsem překročila svou vnitřní hranici,“ popisuje Kuklová zážitek z hanbatého focení.

Nabídky se jí samozřejmě hrnuly, ale nebyly zrovna takové, jaké by si herečka přála. Převažovaly nabídky na další focení a občas to bylo i horší. Spoustu z nich tedy odmítala, ale některé přijmout musela, protože jí to Jirka nakázal.

„Potřeboval peníze pro tu svoji firmu,“ vysvětluje Kuklová, která měla celé manželství pocit, že je natlačená na zeď a nemůže se hnout. Když se jí konečně rozsvítilo a vzepřela se, Pomeje jejich manželství okamžitě ukončil, nesnesl to. „Nenesl to moc dobře, hodil prsten do Vltavy,“ vzpomíná dnes Kuklová. Proč se však nevzepřela dřív? Nemůže si za svou smůlu v lásce tak trochu sama? Když se člověku něco nelíbí nebo mu něco nevyhovuje, je potřeba to říct hned, ne si hrát na něčí loutku několik let a pak se litovat.

Radši princezna než dračice

Prý dává přednost rolím princezen a dalším hodným a milým postavám. To možná něco vypovídá o její povaze a o vztazích, kterými si prošla. Ten další, rovněž neúspěšný, absolvovala s podnikatelem Romanem Holomkem (59), se kterým má svého prvního a jediného syna Romana (9).

Jejich soužití nevydrželo déle než čtyři roky. Tento rozchod už brala Kuklová trochu víc sportovně, i když ji mrzelo, že jejich syn nebude vyrůstat v úplné rodině. Ale asi to nešlo jinak. Bude mu však Kuklová dobrým příkladem, když je ve stáří bez manžela a stabilní rodiny? Snad si z ní její syn Roman jednoho dne nevezme příklad... Po dvou delších a neúspěšných vztazích se objevil třetí a Kuklová už si myslela, že poslední.

Šlo to z kopce

Jejím princem na bílém koni byl fotograf Jiří Káš (39), který mimo jiné fotil i pro časopis Playboy. Jejich vztah se však absolutně nikam neposouval a zůstal tam, kde začal. U občasného randění. Po půl roce následoval definitivní rozchod. Zdá se, že se Kuklová probrala z bláznivé zamilované fáze a začala uvažovat racionálně. Došlo jí, že povahově pro sebe skutečně nejsou stvořeni. Konečně se tedy poučila ze všech svých předchozích vztahů, kde neshody přehlížela a zkrátka se nechala vést partnerem, který to s ní ne vždy myslel dobře.

Má někoho?

Každého však nejspíš zajímá to, jak to má Michaela Kuklová s muži teď. Nedávno oslavila kulaté padesáté narozeniny, které údajně slavila v rodinném kruhu. „Miluju narozeniny, protože se scházíme s celou rodinou,“ tvrdí herečka. Nicméně do rodinného kruhu letos nikoho nepřivedla ani nepředstavila. Tvrdí, že momentálně je sama. U ní si tím však nikdy nemůžeme být jistí, dokáže se přece zamilovat na první pohled a na ostatní okolnosti už nehledí. Nebo už se snad zamilovala, jen milence tají? Vypadá velmi šťastně a pochybujeme, že za tím stojí jen práce.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden