Moje šťastná hvězda

Michal David: Nechá jim syna opět na krku?

Sedm let vychovávali její dítě, teď se matka konečně vrací. Zůstane však doma natrvalo?

Jako každý milující rodič by i MICHAL DAVID (56) pro svou dceru KLÁRU (27) udělal vše. Když tedy ve 20 letech neplánovaně otěhotněla a její přítel ji nechal na holičkách, nabídl se, že se o vnoučka postará, aby mohla dostudovat manželka .

Jediná dcera hitmakera má totiž toulavé boty. Za peníze velkorysého táty nejprve studovala ve Florencii, poté čtyři roky v New Yorku (rok z toho pracovala) a nyní v Anglii dokončuje magisterský stupeň muzeologie a dějin umění 20. století. Po celou tu dobu nechala svého synka SEBASTIANA (6) tátovi Michalovi a jeho choti MARCELE. Zpěvákovi totiž velmi záleželo na tom, aby Klára dostudovala, proto před sedmi lety neváhal, vnoučka se ujal a začal mu v podstatě dělat tátu.
Nyní už se malý Sebík, jak mu zpěvák láskyplně říká, chystá v září do školy. A ne ledajaké. I tady král českých diskoték neváhá sáhnout hluboko do kapsy. Vnukovi totiž zaplatí prestižní kanadskou školu, kde školné na jeden rok stojí 200 000 korun! Dcera Klára by tak alespoň neměla v září prošvihnout první školní den svého syna. Ostatní jeho roky si v zájmu studia v zahraničí nechala ujít. Mohlo by se tedy zdát, že zpěvák už si konečně zanedlouho bude moci užívat zaslouženého odpočinku, to však není tak úplně jisté.

Je otázka, zda Sebík Kláru za svou mámu vlastně považuje.

Bude věčná studentka?

„V červnu se dcera vrací, bude tady minimálně rok a pak se uvidí, co dál,“ prohlásil zpěvák opatrně. Naznačil tedy, že Klára ani po sedmi letech ještě zřejmě nehodlá slevit ze svých cestovatelských a studentských plánů. Těch má podle všeho ještě docela dost. Tátovi už se prý třeba svěřila s touhou začít teď se studiem archeologie! A s největší pravděpodobností opět někde za hranicemi. A kdo to bude financovat, to je zřejmě také víc než zřejmé. Hitmaker si proto zřejmě odpočine od výchovy vnoučka jen rok, ale to, že jeho máma zůstane doma, mu zatím asi slíbit nemůže. Vypadá to, že Kláře se svobodný život v zahraničí na tátův účet a bez starostí o syna velmi zalíbil. Je proto víc než možné, že se z ní stane věčná studentka a Michal David svého „synovnuka“ bude mít na starosti další řádku let. Ne že by mu to vadilo, vnoučkovi by snesl modré z nebe, ale z dceřiných toulavých bot asi úplně nadšený není a jistě by mu udělalo větší radost, kdyby se dcera konečně chopila své zodpovědnosti a stala se mámou na plný úvazek. Už jen proto, že obor, který Klára studuje, není zrovna zlatý důl a je celkem pravděpodobné, že ji i po skončení studií možná bude muset finančně dotovat dál. Právě to u mno hých vyvolává velkou kritiku. Podobný obor mohla přece Klára studovat i v Čechách, navíc je spousty maminek, které dokážou studium skloubit s mateřstvím. Kdyby to Klára alespoň zkusila, byl by na ni táta David zřejmě i daleko víc pyšný.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden