Moje šťastná hvězda

Michal Dlouhý nezůstal jen tím druhým

Pro herce Michaela Dlouhého (55) nebylo snadné se prosadit.


V dětství byl Michal Dlouhý (55) takový malý rošťák, že ho v žádné školce nechtěli, proto ho maminka musela brát s sebou na natáčení, kam doprovázela staršího syna Vladimíra Dlouhého (†52), který byl už úspěšnou dětskou hereckou hvězdou.


Vladimír Dlouhý (†52)

Pochybovačům to natřel

Mezi bratry byl desetiletý věkový rozdíl, takže když se Michal Dlouhý rozhodl stát se rovněž hercem, měl už od bratra prošlapanou cestu. Také na něj tak dlouho leckdo pohlížel, protože se zdálo nemožné, aby i „ten druhý“ Dlouhý byl výborný herec.

Jenže škarohlídi se mýlili, protože se jím skutečně stal. On sám je ale přesvědčen, že bratrových kvalit nikdy nedosáhne: „Nikdy nemůžu dojít tak daleko, nikdy nemůžu být tak dobrý.“

Krev není voda

Bratři k sobě měli zvláště v dospělosti, když se smazal věkový rozdíl, hodně blízko. Zvládli si spolu zahrát i v divadle, což je pro Michala Dlouhého nezapomenutelný zážitek a zkušenost.

A když bratr předčasně zemřel, jeho dvojčata Jana a Jířího (17) i jejich maminku a svou švagrovou Petru Jungmanovou (52) přijal s otevřenou náručí do své rodiny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden