Moje šťastná hvězda

Michal Dlouhý: Svůj talent využil naplno

Osudová profese herce Michala Dlouhého (50) byla jasná už od jeho dětství. Narodil se do talentované rodiny, jeho starší bratr Vladimír Dlouhý (†52) byl také známým a oblíbeným hercem, takže mu předal spoustu svých zkušeností.

Michal se poprvé před filmovou kamerou objevil už ve dvou letech. Ve filmu Už zase skáču přes kaluže si zahrál mladší verzi právě svého staršího bratra Vladimíra. Dalo by se říct, že tou dobou byl skoro ještě batole, ale už v tak útlém věku dokázal splnit požadavky režisérů a scenáristů. Při natáčení nezlobil, ba naopak byl poslušný a hodný, což se u tak malých dětí příliš často nevidí.

Role za rolí

Poté se mu hrnula jedna role za druhou. Jako kluk si zahrál například ve filmech Bohoušův syn, Hračičkové a drak a také ve filmu Léto s kovbojem.Proto bylo pochopitelné, že jeho kroky směřovaly na konzervatoř, kterou úspěšně dokončil. Patří mezi pár vyvolených, kterým se podařilo svou dětskou slávu udržet a posouvat ji dál a dál. Dařilo se mu nejen ve filmech, ale také v seriálech.

Podařilo se mu dětskou slávu využít

Objevil se například v seriálu Matka nebo My všichni školou povinní. Rozhodně neusnul na vavřínech a pracoval na sobě až do dospělosti. Dosud největší filmovou roli dostal až v roce 2005, a to ve filmu Sametoví vrazi.V současnosti se mu daří, pořád se věnuje filmu a herectví, navíc se také našel v dabování a je prý spokojený.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden