Můj kousek štěstí

Svůj život v osamění nezvládla

Můj kousek štěstí

V mládí se jí štěstí lepilo na paty. Kudy chodila, tam potkávala slavné a mocné přátele, i na vysokou se dostala bez maturity. To se ale časem změnilo. Své štěstí musela těžce vykoupit.

Dcera úředníka ve sladovně a vyučené švadleny měla původně namířeno do bělomodré uniformy. Málem se z ní stala zdravotní sestřička u nich doma, na Hané. Jenže patnáctiletá Milena Dvorská v Prostějově vyrazila na koncert Orchestru Karla Vlacha (†74).

V jeho rámci se objevili i Jan Werich (†75) se svou dcerou Janou (†45) s jedním výstupem z legendárního Divotvorného hrnce. Nadšená obdivovatelka se pak po představení postavila do dlouhého zástupu žadatelů o autogram. A tak se poprvé střetli pohledem.

Šance ji málem minula

„Tak nádherné oči jsem nikdy v životě neviděl,“ vyprávěl později světaznalý herec. A okamžitě nabídl Mileně Dvorské jinou cestu, než tu s teploměrem na nemocniční pokoj. Zeptal se jí, zda by si

Zbývá vám 84% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden