Moje chvilka pohody

Milenec ji připravil o spoustu peněz

Karin vystudovala vysokou dle přání rodičů. Poté jí zajistili místo na ministerstvu. Tam se seznámila s Milanem, náměstkem ředitele. Takovou partii si nechtěla nechat utéci, a tak se rychle vdala.

Od té doby žila jako v bavlnce. Krásný dům, auto, neuvěřitelné dovolené. Milan sice nebyl moc doma, o to víc ale Karin hýčkal. Chtěl sice dítě, aby si ženu pojistil, ale Karin se do toho nechtělo.

„Čumáčku, přece si nezkazím postavu,“ mrkala na něj osvědčeným způsobem. Po čase se ale Milan vytasil s nabídkou, kterou nedokázala odmítnout: „Až budeme mít dítě, zůstaneš doma!“ rozhodl a tím Karin, kterou práce nikdy nebrala, přesvědčil.

Rozhodnutí tedy bylo jasné
Nakonec si pořídili děti rovnou dvě! Kupodivu sestra přišla mateřství na chuť a dětem se věnovala s péčí a nadšením. Časem jí dokonce přestalo vadit, že se s Milanem jako rodina prakticky nevídají.

Na dovolené jezdila zásadně sama s dětmi, případně s kamarádkami. Zkrátka si žili dva oddělené životy. Problémy nastaly, když děti odrostly a šly si svojí cestou. Moje sestra najednou zůstala sama a opuštěná.

Její život, který se pětadvacet let točil kolem dětí, byl najednou prázdný. Do práce se jí už pochopitelně nechtělo, a tak hledala, čím by se zabavila. „Karin, už jsi slyšela o seznamkách na internetu,“ navrhla jí jednou naše společná kamarádka Růža v legraci. Karin se zatvářila odmítavě.

Internetový krasavec
Za pár týdnů jsme se sešly zase a má sestra jen zářila. Jako by jí něco vlilo čerstvou krev do žil. A také že jo! „Holky, já mám známost,“ pochlubila se bez obalu. „Kdes ji vzala?“ vyvalily jsme oči.

„Na internetu!“ A hned nám začala ukazovat fotky neobyčejně přitažlivého muže. Ani se nám nechtělo věřit, že takoví ještě existují, a hlavně že by měli zájem o ženu v našem věku.

Napřed prý měla pár schůzek, ale náhodné známosti ji nebavily, protože šlo vždy jen o ženáče, co se chtěli rozšoupnout. Sestra decentně pomlčela, že i ona je stále vdaná, i když si oba dělají, co se jim zlíbí.

Až narazila na toho „pravého“! Pan Dokonalý bydlel v sousedním městě. Psali si, vídali se, a Karin měla opět chuť do života, a hlavně se cítila milovaná. Už byla i párkrát u něho doma a poznala jeho dcery i rodiče. Ale jen poznala, nijak se nestýkali.

Stále mu chyběly peníze
Jak jsme se později dozvěděly, poprvé si peníze půjčil na koupi auta, protože to, které měl, právě naboural. Byla to totální škoda, a než se vyřídí pojistka, neměl čím jezdit.

Pak mu zablokovali účet, pochopitelně omylem a nikdo nechápal proč, ale zůstal bez peněz a neměl, jak zaplatit dceři školu. A další a další podivné historky a další a další peníze.

Na dovolenou, na wellness pobyt… Nikdy ale nikam nejel se ségrou! On ano! A s jinými ženami! To jsme se pochopitelně dozvěděly až dodatečně. Po pár měsících se už vídali jen občas. Zpravidla když potřeboval peníze, třeba na nový telefon, nebo na něco jiného, co se právě rozbilo.

Zablokoval si ji
Nakonec komunikace utichla. Karin se tedy snažila, ale bez odezvy. Chvíli trvalo, než jí došlo, že si ji zablokoval. Sestra už totiž neměla kam sáhnout pro peníze. Vybrala celý svůj účet, zrušila pojistky své i dětí, a dokonce si vzala půjčku, kterou nevěděla, jak bude splácet.

Žila totiž stále jen z toho, co jí dával Milan. A vyšších nároků by si jistě všiml. Prodala už dokonce i své auto, a to díky „milenci“. Byl totiž automechanik a zařídil „výhodný“ prodej! Samozřejmě mu vystavila plnou moc, aby transakci vyřídil. Za kolik ho skutečně prodal, ale netušila.

Přešlap jí vrátil rodinu
Když nám svůj příběh vypověděla, donutily jsme ji vše ohlásit! Ani se nebránila. Na policii už byl její „milý“ známá firma, a policisté jej dokonce již nějakou dobu sledovali. Pro podvody.

Karin ani netušila, jak moc mu pomohla, když velkou část exekucí za něj zaplatila! Byl už totiž tak zběhlý, že psal falešné e-maily za exekutory a žádal převod peněz na účty. Přesto ale díky svědectví mé sestry vše nabralo rychlý spád, policie na něj konečně získala dostatek důkazů, a tak internetový krasavec skončil ve vězení.

Peníze už neuvidí
Sestra si sice na různé částky nechávala podepsat dlužní úpis, ale své peníze jen těžko ještě někdy uvidí. I když se rozhodla krasavce zažalovat, což je jediná cesta. Alespoň má zase co dělat.

Se svým problémem se svěřila i doma manželovi a dětem. Jejich reakce ji překvapila. Nejenže ji Milan neodsoudil a nepodal žádost o rozvod, ale rozhodl se ji podpořit a jejich vztah tak nabral nový směr. Děti si uvědomily, že svoji mámu zanedbávaly, a rodina se zase semkla. Všechno zlé je k něčemu dobré!

Kateřina S. (58), Příbram

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden