Moje šťastná hvězda

Milionové dluhy nikdy nesplatil

Producent a herec JIŘÍ POMEJE (†54) si během svého života nadělal dluhy v řádech milionů. Z dluhové pasti se mu nepovedlo uniknout.

FIlm Andělská tvář byl diváky přijat dobře. Peníze ale nevydělal.

Do finančních problémů ho dostal film Andělská tvář z roku 2001. V tom herec Jiří Pomeje (†54) nejen hrál, ale byl i jeho producentem. Před natáčením mu ale utekl koproducent, který si s sebou vzal na cestu i dvacet milionů z rozpočtu na film.

Jiří byl tenkrát v koncích, peníze potřeboval, a jak se říká, v zoufalých situacích dělají lidé zoufalé věci. Pomeje se proto rozhodl vzít si milionový úvěr na sebe, nikoli na firmu, což byla jeho osudová chyba.

Film totiž nakonec nesklidil úspěch, do kina na něj celkem přišlo kolem sedmdesáti tisíc diváků, a to ani zdaleka nepokrylo jeho obrovské náklady. Snad všechno, co v té době vydělal, musel odevzdávat věřitelům.

Nezbylo mu tak téměř nic na živobytí a žal začal utápět v alkoholu. To byl i důvod, proč ho tehdy opustila manželka Michaela Kuklová (52).I jeho druhá žena Andrea Pomeje (32) si dělala starosti, jak to všechno i s malou dcerou Aničkou (7) zvládnou.

Andrea ho milovala, i když ideálním partnerem nebyl. Pořád o něm mluví hezky.

Vzdala se dědictví

Jiří si měl proto údajně brát půjčky i jménem své ženy, aby mohli jako rodina normálně fungovat. Andree už poté asi došly nervy a zkrátka chtěla jiný život.

Našla si nového partnera a Jiří po několika měsících zemřel na rakovinu hrtanu. Veškeré jeho dluhy měla Pomeje i s dcerou zdědit, a proto se Andrea dědictví raději vzdala.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden