Moje šťastná hvězda

Nataša Gollová milovala smích, společnost a špatné muže

Moje šťastná hvězda

Byla chytrá a krásná, přesto udělala v životě hodně špatných rozhodnutí, za k terá byla krutě potrestána. Nakonec zemřela osamocená v domově důchodců.

Okouzlující úsměv NATAŠI GOLLOVÉ (†76) neztratil nic ze svého půvabu, ale život jedné z našich nejlepších hereček zdaleka tak veselý nebyl.

Křestní jméno dostala Nataša Gollová (†76) podle hlavní hrdinky románu Vojna a mír, který její maminka Adéla (†86) četla, když ji čekala. Narodila se necelé dva roky před vypuknutím první světové války do rodiny Františka Hodáče (†59), významného muže, který byl profesorem na pražském ČVUT, ale také aktivním účastníkem odboje proti rakouské monarchii a později známým politikem.

Pocházela z úspěšné rodiny

V Natašině rodině nechybělo hmotné zabezpečení, ale blízko měli také k umění, filozofii a historii. Adéla Hodáčová byla dcerou známého historika Jaroslava Golla (†82) a patřila k nejnadanějším žačkám českého malíře Antonína Slavíčka (†39).

Malá Nataša projevovala umělecké sklony odmalička, Hrála výborně na klavír a věnovala se uměleckému tanci. Stejně tak ale

Zbývá vám 87% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden