Moje šťastná hvězda

Milovaná Bohdalka dlouhá léta rozdává lidem radost

Moje šťastná hvězda

Je téměř k neuvěření, že JIŘINA BOHDALOVÁ (89), brzy oslaví devadesáté narozeniny. Možná se ptáte, jak je možné, že má stále plno energie a pořád ještě pracuje.

S nad to bude tím, že má Jiřina Bohdalová (89) v genech obrovskou vůli k životu, kterou zdědila po svých rodičích. „Máma je fenomén, který u nás nemá obdoby,“ tvrdí o své mamince herečka Simona Stašová (66) a my jí musíme dát za pravdu.

Omamná vůně divadelních šminek

Sama Bohdalová, která se poprvé podívala na svět 3. května 1931, říká, že oba její rodiče měli nemanželský původ, takže měli v krvi obrovskou houževnatost a chuť odvážně se porvat se životem.

Veselou povahu prý Jiřina zdědila po své mamince, které ani časté stěhování nedokázalo zkazit náladu.

Protože byla maminka nadšená ochotnice, poznala Jiřina už jako malá holčička omamnou vůni divadelních šminek. V té době už bylo zřejmé, že je v Jiřině kus exhibicionisty, a tak se čile zapojovala do představení.

První role v němém snímku

Pro divadlo zapálená maminka tak byla tím pravým iniciátorem budoucí kariéry své dcery. Protože se sama nemohla stát profesionální herečkou, snila alespoň o tom, že

Zbývá vám 82% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden