Minikošíčky se šlehačkou a jahodami

Ideální jako sladký dárek dětem k svátku nebo za vysvědčení

Budete potřebovat

170 g rozmixovaných sušenek (například BeBe)

70 g rozpuštěného másla

15 g cukru krupice

10 g hladké mouky

240 ml smetany ke šlehání

10 g moučkového cukru

500 g jahod

9 lístečků čerstvé máty

70 g čokoládových hoblinek

Postup:

1. Rozmixované sušenky promícháme s cukrem krupicí, moukou a rozpuštěným máslem. Vzniklou směs rovnoměrně natlačíme do formiček ve tvaru košíčků tak, aby nepřesahovala přes okraj.

2. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C 10 až 15 minut. Košíčky pak necháme vychladnout.

3. Smetanu šleháme s moučkovým cukrem tak dlouho, dokud se ze šlehačky netvoří pevné kopečky. Pro usnadnění můžeme přidat ztužovač.

4. Pomocí dortového tvořítka zdobíme studené minikorpusy šlehačkou a celými jahodami. Nakonec posypeme ještě čokoládovými hoblinkami a doprostřed dáme lísteček máty.

reklama
reklama

Komentáře