Minutkový steak z tuňáka

Rádi si pochutnáváte na steaku? Pak vyzkoušejte ten tuňákový. Věřte, že zklamaní rozhodně nebudete.


Suroviny:


2 steaky z tuňáka


sůl, čerstvě mletý pepř


1 citron


svazek medvědího česneku


1 stroužek česneku


4 lžíce olivového oleje


½ hrsti kešu oříšků


Postup:


Steaky z tuňáka důkladně osolte a opepřete čerstvě umletým pepřem. Pokapejte ho citronovou šťávou. Na pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje. Steak propékejte z obou stran tak dlouho, jak ho chcete mít propečený.


Aby byl medium rare, tedy napůl syrový, postačí vám z každé strany 3-4 minuty. Také záleží na tom, jak je vysoký. Mezitím si připravte dip. Do mixéru vhoďte listy medvědího česneku, pár kešu oříšků, stroužek česneku, přidejte trochu citronové šťávy a lžíci olivového oleje.


Rozmixujte do jemné směsi. Tuňáka servírujte s opečenými bramborami nebo lehkým zeleninovým salátem. Dip můžete umístit na talíř vedle tuňáka nebo jím můžete maso potřít.


Náš tip


Tuňáka můžete osmažit na pánvi nebo upéct v troubě či ogrilovat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden