Můj kousek štěstí

Míří do manželské poradny?

Sní o tom, že se manžel polepší. Dominika Gottová žije jako na houpačce, nahoru a dolů. Střídají se jí nálady a vlastně i nápady.

Ráno se probudí a řekne si, že už v Čechách nebude ani minutu, a zmizí do Finska, další ráno ji nalezne pevně přesvědčenou, že se pokusí přece jen zůstat doma a začít nový život. „Předsevzetí si žádná nedávám. Mám jenom jediné přání, chci být konečně šťastná a mít v životě klid,“ říká s počátkem nového roku Mistrova nejstarší dcera, aniž zřejmě tuší, že dosáhnout štěstí a klidu je ta nejtěžší věc na světě.

Je nepoučitelná?

Po boku divokého finského kytaristy Tima Tolkkiho (54), je dosažení klidu asi naprosto vyloučené. Přesto si dcera Karla Gotta (†80) nadále staví vzdušné zámky. Ač hovoří o rozvodu, ve skutečnosti doufá, že se Timo vzpamatuje a začne nový život. On sám nedávno prohlásil, že hubne, aby se manželce líbil, a tak do hospody zřejmě chodí pěšky.

Těžké uvěřit

Každý manželský poradce k Dominičiným nadějím okamžitě zaujme skeptický postoj. Někdejší kytarista metalové skupiny Stratovarius se ve vzorného manžela, který snídá kávu z melty a v neděli po obědě pozve choť na romantickou procházku a pak na kávu do cukrárny, zřejmě nezmění. „Je těžké uvěřit, že si to Dominika stále myslí,“ vrtí hlavou člověk blízký páru.

Silně zadlužený, permanentně nervově zhroucený alkoholik a narkoman, jehož životním motorem je neustálá snaha vypůjčit si od kohokoli peníze a obratem je propít, není zárukou štěstí a klidu, které Dominika tak zoufale hledá. Dobře informovaný zdroj dokonce tvrdí, že se Gottova dcera nechala slyšet, že by s kytaristou rádi zavítali do manželské poradny.

Prý už to málem uskutečnili, jenže v onen klíčový den za svítání Fin zmizel.  Když byl k večeru konečně nalezen namol opilý v křoví blízko nádraží Praha-Bubny, ukázalo se, že mu kdosi ukradl mobilní telefon, kytaru, kalhoty, zimní boty, lahev vodky a čepici s kšiltem s logem kapely.

Držíme palce

Nezbývá než doufat, že další pokus sledovaného páru navštívit poradnu dopadne již lépe. Dominika ve skrytu duše doufá, že se podaří manžela přimět, aby vyučoval na kytaru děti v takzvané lidušce neboli lidové škole umění, což by rodině zaručilo stálý zdroj příjmů. Držíme odborníkům palce.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden