Moje šťastná hvězda

Miriam Kantorková: Chce zpět na výsluní

Herečku MIRIAM KANTORKOVOU (82) potkal podobný osud jako JAROSLAVU OBERMAIEROVOU (71). Prodělala několik zranění, které ji nadobro odřízly od práce.

Těžko bychom hledali mezi českými herečkami usměvavější a optimističtější ženu, než je právě Miriam Kantorková. Ve všech filmech, ve kterých kdy hrála, doslova zářila. Každému filmu vytvořila takzvané „teplo domova“. Proto byla tak hojně obsazovanou herečkou. Jenže rok 2017 pro ni nebyl vůbec veselý. „Nejprve jsem si zlomila nohu, a když už jsem se z toho jakž takž dostala, zlomila jsem si ještě ruku. Jak jsem chodila o francouzských holích, tak jsem kvůli tomu nějak zaškobrtla a upadla,“ prozradila herečka.

Těší se na další roli

Zranění ji sice trochu trápí doteď, ale už to všechno herečka vidí o něco veseleji. „Teď už se to vše lepší. Už mám jenom jednu hůl a ruka už se taky zdá být dobrá. Chodím na rehabilitace a snažím se dělat všechno pro to, abych zase, s ohledem na svůj věk, fungovala jako předtím. “ V noze i v ruce má voperované titanové destičky, ale to jí nebrání v tom, aby dál fungovala jako předtím. Teď už jen čeká, až jí nějaký režisér nabídne roli, která by se jí líbila. Prý by si strašně moc zase chtěla zahrát. „Nikdy jsem nebyla vybíravá a ráda jsem hrála všechny ty chůvy, učitelky, naivní ženské, babičky, kmotřičky. Ale teď bych si vážně ráda zahrála ještě nějakou hezkou, třeba i menší roli,“ přeje si Kantorková. Jenže získání role prý dneska není vůbec jednoduché.

V dabingu je pořád nepostradatelná

„Maličko je u nás dnes problém v tom, že režiséři zapomínají na staré herce, zatímco dříve byly psány role na tělo třeba Stelle Zázvorkové, paní Šejbalové, pánům Brodskému, Růžičkovi, dneska je to spíš výjimkou,“ postěžovala si. Naštěstí stále může dabovat. V tomto směru má totiž stále co nabídnout. „Potěšili mě z dabingu, když mi řekli, že vzhledem k mému věku nemám stařecký hlas. To je přece víc než nějaká silikonová ňadra nebo facelift a podobné věci,“ vtipkuje. Jakmile se se ale úplně uzdraví, jistě se pro ni najde nejen hlasová, ale i nějaká ta herecká role, která jí bude sedět přímo na tělo. Vždyť babičky jsou potřeba skoro v každém filmu a bez kmotřiček není žádná pohádka! A to jsou přesně role, v nichž se Miriam určitě najde.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden