Moje šťastná hvězda

Miriam Kantorková: Jako herečka už je odepsaná?

Za celý svůj život nehrála MIRIAM KANTORKOVÁ (83) žádnou hlavní roli. Přesto vždycky byla vyhledávanou herečkou. Jenže v posledních letech se na ni bohužel zapomnělo. A to jak ze strany diváku, tak filmových tvůrců.

Sama herecká přiznává, že ji hraní dost chybí. Prý ubylo režiséru, kteří mají zájem o staré herečky. Mladých lidí je tolik, že ti staří začínají být v posledních letech upozaďovaní. A to je velká škoda. Posledním režisérem, který si na ni vzpomněl, byl ZDENĚK TROŠKA (65). V komedii Babovřesky ztvárnila aspoň nepříjemnou farskou hospodyní. Od té doby po ní ale neštěkl pes. Sice se z nedostatku práce nehroutí, ale mrzí ji, že doby, kdy hrála i čtyři pět filmů ročně, jsou nenávratně pryč.

Režiséri na ni zapomněli

Herečka si ale naštestí dokáže vydělat i jinak. Jezdí po besedách a také zpívá. Ale to už spíš jenom pro radost. Málokdo totiž ví, že kdysi byla i skvělou jazzovou zpěvačkou. Jenže hraní přece jen byla její největší láska. Prý by tak byla vděčná i za malou roli, at v seriálu nebo ve filmu. Anebo v rozhlase, kterému se také velmi ráda věnovala. Kdysi byla často obsazovaná i do dabingu, ale ani v tomto případě se jí dnes nedaří uspět. A tak se musí zabavit jinak. Ví, že je duležité, aby nezakrnela, jinak by rychle sešla a to nechce. Ačkoli jí je už osmdesát tři let, pořád se cítí téměř jako mladice. A pevně věří, že se jí o tom podří přesvědčit i některého z českých režisérů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden