Můj kousek štěstí

Miroslav Donutil: Kdo má snášet jeho arogantní chování?

Oblíbený herec Miroslav Donutil (65) se pokaždé nechová jako mírný beránek, naopak. Občas vyletí jako čertík z krabičky. Mohli by o tom vyprávět mnozí jeho kolegové, obdivovatelé i pořadatelé kulturních akcí.

Herec a bavič proslul svou, velmi opatrně řečeno, zdrcující upřímností, která vyráží dech a nahání strach. Otázkou zůstává, proč je vlastně nevrlý. Vždyť ve svém životě docílil snad téměř všeho, o co se kdy pokusil.

Může se přece pochlubit skvělou kariérou, fungující rodinu i více než uspokojivými příjmy. Když má dobrou náladu, chová se přijatelně. Jakmile však přijde nálada špatná, herec to nijak neskrývá. Naříkají si na něho pořadatelé z mimopražských kulturních domů, kterým si herec zpravidla stěžuje na drobné závady na jevišti i v šatnách.

Donutil takové věci neřeší diplomaticky, dává plně najevo své znechucení a rozčarování. Suchar, svéráz, protiva – taková je i postava, kterou ztvárňuje v seriálu Doktor Martin. Zlí jazykové tvrdí, že nemusí sahat do pestrého rejstříku svých hereckých poloh.

Hraje totiž tak trochu sám sebe. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden