Moje šťastná hvězda

Miroslav Etzler o přísně střeženém soukromí!

Válka s bratrem i myšlenky na sebevraždu!

Po dlouhém zvažování se MIROSLAV ETZLER (51) přece jen nechal přemluvit k účasti v show Tvoje tvář má známý hlas. Přestože je nakonec moc rád, že je toho všeho součástí, přiznává, že si při přípravách prožívá hotové peklo. Tak jako před pár lety.

Během soutěže už se stačil Miroslav proměnit v několik známých tváří. Skvěle ztvárnil JOEA COCKERA (†70), jamajského zpěváka BOBA MARLEYHO (†36) či AMANDU LEAR (76). Jeho vystoupením však předchází mnoho stresu a herec bez okolků přiznává, že se chvílemi ocitá v menší krizi. „Těžké je dojít tam, pak se obléct, potom se nějak pohybovat a něco zazpívat,“ popisuje Etzler, co v soutěži považuje za nejnáročnější.

Propadl beznaději

Tyto těžkosti, které prý herci někdy ani nedají spát, jsou ale jen slabý odvar toho, čím si musel v životě projít. A že to byly krize, které by nejraději provždy vymazal z paměti. Měl totiž období, kdy pomýšlel na to nejhorší. Uvažoval, že si vezme život. „Nevěřím tomu, že někdo v životě si neřekl, tak to je konec.

Myslím si, že to napadne každého. Mě taky,“ přiznává otevřeně Mirek, který ale zdůrazňuje, že každý, komu taková myšlenka proběhne hlavou, by si měl uvědomit, že je vždy tady alespoň jeden člověk, kterému na něm záleží a kvůli němuž by stálo za to žít.

S bratrem Tomášem nemá herec nejlepší vztah.

Kruté odcizení

Co donutilo herce, jenž na mnohé působí jako veselá kopa a osoba, kterou jen tak něco nerozhodí, přemýšlet o tom, že by se dobrovolně sprovodil ze světa? Nepříznivé události, které ho v životě potkaly.

„Potýkal jsem se se spoustou krizí. Jednak to byly partnerské krize, bezesporu to byly krize, kdy velmi brzy a záhy odešli mí rodiče. Oba dva na velmi ošklivé choroby,“ přiblížil Etzler, co ho nejvíce srazilo na dno.

Aby toho nebylo málo, ve velmi mladém věku zůstal na vše sám, pouze se svým bratrem TOMÁŠEM (53). Ten mu však jako starší bráška oporou rozhodně nebyl. I proto mají dodnes sourozenci poněkud chladnější vztahy.

„My se nevídáme. Ono je to složitý, protože můj bratr odešel do zahraničí, když mi bylo 19 let. To je 32 let zpátky,“ rozpovídal se herec s tím, že za tu dobu se s Tomášem viděli jen pár desítek hodin.

„Já tady imituju Joea Cockera a on točí reportáže z míst, kde se odehrává to největší peklo, jaké na zeměkouli existuje,“ přibližuje Etzler, který na svého bratra velmi často myslí. „Moc si ho vážím, mám ho rád a pořád pevně věřím, že přijde ten okamžik, kdy se k sobě vrátíme.“

Léčbu tajil

Naštěstí tak herec zůstal pouze u hrůzných myšlenek a své představy nedotáhl do konce. Vysvobození však potřeboval najít za každou cenu. Začal proto pít. Po čase si ale uvědomil, že to je rovněž cesta do záhuby, a rozhodl se vyhledat pomoc odborníků.

Za pobyt v léčebně se ale natolik styděl, že raději všem tvrdil, že se léčí se žloutenkou. Dnes ale nad svými démony dávno zvítězil a už se jen těší z každého krásného okamžiku, který může prožít.

„Měl jsem problémy s alkoholem, které si myslím, že jsem velmi zdárně vyřešil. Dneska je ze mě člověk, který si dá velmi rád skleničku, neopíjím se, protože mě to nebaví,“ potvrzuje Miroslav, kterému se daří jak po pracovní stránce, tak i po té soukromé. Už nějaký ten pátek randí s HELENOU BARTALOŠOVOU (35), s níž je očividně velmi šťasten.

Etzler je překvapením soutěže Tvoje tvář má známý hlas.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden