Můj kousek štěstí

Kam se poděla Borůvka, kráska z filmu o básnících?

Můj kousek štěstí

Ty máš kukadla jak zrcadla – zpíval jí ve filmu Jak svět přichází o básníky postarší nápadník. Kde je té krásce konec? Bojí se ukázat na veřejnosti?

Obě holky Šafránkovy, jak starší Libuše (†68), tak mladší Miroslava Šafránková (63), byly zosobněním neobyčejné krásy i hereckého talentu.

Obě byly zároveň záhadné a nečitelné, na herečky až podivuhodně nesdílné a odtažité. Asi i proto o nich dodnes víme tak málo. Vystupování na veřejnosti či jakékoli svěřování se komukoli s výjimkou svých nejbližších svorně nenáviděly.

Malá mořská víla

Vyrůstaly ve Šlapanicích u Brna. Tatínek byl učitelem hudby, ale také kapelníkem místní dechovky a kostelním varhaníkem. Kromě toho hudebně doprovázel divadelní hry zdejších ochotníků – a právě zde si dcery poprvé

Zbývá vám 83% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden