Můj čas na kafíčko

Místo chlapa kamarádka

Jak si vyléčit bolístky z rozvodu? Ideálně nezávazným flirtováním u moře. Tak zněl můj plán. Přivezu si nového muže. Nu, zrovna moc mi nevyšel. Místo chlapa jsem si ale našla skvělou kamarádku.

S manželem jsem oslavila stříbrnou svatbu, když mi oznámil, že už to není, co bývalo, a že od nás odchází. Tedy ode mě, děti už vedly svůj vlastní život. Byl to pro mě šok. Žila jsem v představě, že teď se začneme věnovat jeden druhému, budeme na sebe mít víc času.

On se chtěl věnovat, ale jiné. A to mi oznámil právě na oné oslavě. Asi tedy není divu, že jsem se z rozvodu dlouho vzpamatovávala. Bylo to pro mě velmi těžké období. Nejhorší bylo blížící se léto. Co s ním? Co s volným časem? Vždyť bude dovolená. Jak ji strávím?

Neměla jsem žádnou oporu

Neměla jsem nikoho, kdo by mi byl oporou. Měla jsem sto chutí zalézt do své ulity, nejlépe se zachumlat do postele a zůstat v ní schovaná celé letní měsíce. Ale věděla jsem, že tohle není řešení.

Nakonec jsem sebrala sílu. Představa, že budu sama doma, mě ničila. A tak jsem se rozhodla. Vyrazím k moři. A že pojedu sama, to mi vůbec nevadilo. Dala jsem si do hlavy, že si tam někoho najdu.

Trocha svobody neuškodí

Nikdy jsem necestovala sama. Ale jsem velká holka, ne? Sbalila jsem kufry s jasnou představou užít si léto, najít si nového mužského a začít nový život! Přitom jsem nikdy nebyla typ ženy, která by jen tak flirtovala.

Vše vždy pro rodinu. Ale co mi zbývalo? Tak jsem se inspirovala ženami, které si umějí vychutnat nějaký ten drobný flirtík, případně i velkou exotickou lásku. Vždyť vypadám k světu a trocha té svobodomyslnosti neuškodí.

S tím jsem vybalovala kufry v hotelu, dala si drink a vyzývavě se povalovala pod slunečníkem. Otáčeli se za mnou, o tom žádná. Ale že by mě nějaký muž pozval na rande, to tedy ne.

Od srdce jsme se zasmály

Místo chlapa ke mně však po pár dnech přišla na seznamovačku paní v mém věku, která odpočívala na lehátku u vedlejšího slunečníku. Slovo dalo slovo, bydlela na stejném patře, také sama, na rozdíl ode mě teprve před rozvodem. Zjistily jsme, že máme mnoho společného.

Mimo jiné stejný smysl pro humor. I ona si sem jela odpočinout a najít lásku. Nu, smály jsme se, že asi patříme do starého železa, když nás žádný chlapík neoslovil. Ale což, místo něj jsem si přivezla skvělou kámošku a kamarádíme se dodnes.

Michaela K., 55 let, Most

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden