Můj kousek štěstí

Mistr pořád umí lidi rozplakat...

Kdepak, žije a bude žít ještě dlouho! V srdcích Čechů má legendární zlatý slavík Karel Gott své stále místo.

Myslí na něho ale i v sousedním Německu, které pro něj bylo jistou oázou v jinak šedivé době. V pořadu televize MDR se nedávno tamní slavný zpěvák Florian Silbereisen (39) neubránil slzám, když zpíval Gottovu oblíbenou píseň, hit Mandy. Stále se jen díval vzhůru a také nezapomněl svůj vzor z jeviště pozdravit: „Kájo, chybíš nám tady, je to pro tebe nahoru…“

Písně, obrazy, domy... Ze stoupající hodnoty jeho děl má nepochybně vdova Ivana dobrý pocit.

Šance Dominiky

Velké revuální show, na něž si naši sousedé tak potrpí, nejsou jedinou platformou, na níž na českého pěvce „aus dem goldenen Prag“ pozdravují. Titulní stranu obsadil zesnulý umělec před několika týdny například v případě týdeníku Super TV, který má v Německu obrovský náklad.

Uvnitř časopisu pak redakce připomněla, jak si, bohužel, neúspěšně vede Gottova dcera Dominika (47) a jak na svého „slavíka“ vzpomínají Češi. Takové vzkazy přes hranice jsou jistou nadějí právě pro Dominiku.

Tonoucí se stébla chytá a není vyloučeno, že některá Mistrova fanynka si na svůj idol vzpomene prostřednictvím účinné pomoci jeho strádající nejstarší dceři.

O něčem podobném už před pár měsíci žena finského rockera Tima Tolkkiho (55) mluvila, ale tehdy naděje, když se jí ozvala Gottova obdivovatelka, kterou znala ještě z dob, kdy tatínek žil, vyzněla jaksi do ztracena.

Pláče i nebohý miliardář

Gottův věhlas neslábne a pocítil to, ovšem ke své smůle, i miliardář Karel Janeček (47), kterého o zpěvákův obraz Čas něžností, za který podnikatel zaplatil čtvrt milionu korun, připravili neznámí zloději.

Sám nešťastný miliardář si je podle svých slov jistý, že tržní cena obrazu je teď výrazně vyšší. „Ale pro mě měl mnohem větší hodnotu, než je finanční částka,“ vykreslil krutou ztrátu díla. „Gottův obraz vyjadřoval jeho postoj k životu,“ dodal Janeček na vysvětlenou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden