Můj čas na kafíčko

Mladší díky javorové očistě

Připravte se na léto pomocí chutného limonádového detoxu.

Tato javorová očistná kúra je velmi oblíbená u amerických celebrit. Nejvíce ji propaguje sexy zpěvačka Beyoncé (39). Vyzkoušejte ji i vy a věřte, že bude patřit i mezi vaše favority.

Cítíte, že je vaše tělo bez života a energie? Tak to je ideální čas k ozdravné proceduře. Zregenerujte svůj organismus a vyčistěte zanesená střeva. Budete se cítit nejen zdravě a mladě, ale prospějete tím psychice. Dalším bonusem je fakt, že vám pomůže shodit i nějaké to kilo.

Nejvhodnější je kvalitní mořská sůl.

Účinky očisty:

Odplaví vám z těla všechny toxiny a pročistí vám celý zažívací trakt. Dojde ke zlepšení stavu kloubů, svalů a také nervů. Tělo se vám rozproudí a může pomoci i s kožním onemocněním. Zažene vám všechny chmury a vy budete mít mnohem lepší náladu a chuť do života.

Co je k tomu nezbytné?

Kvalitní sůl bez jódu.

Bylinný čaj s projímavým účinkem 100% javorový sirup (lze zakoupit v jakékoli drogerii)

Kvalitní kajenský pepř

Na limonádu budete potřebovat:

2 lžíce šťávy z citronu

2 lžíce co nejkvalitnějšího javorového sirupu

Špetku kajenského pepře

2 dl teplé vody

Všechny ingredience smíchejte dohromady a můžete hned pít.

RÁNO:

Připravte si 1 litr vody, ve které rozmícháte 2 lžičky soli, tento nálev vám pročistí zažívací trakt, čímž dojde k vyprázdnění.

BĚHEM DNE:

Pijte připravenou limonádu, je potřeba vypít minimálně 6 nápojů – ale čím více, tím lépe.  Ideální je během očistné kúry pít i čistou vodu nebo mátový čaj.  Aby kúra měla ten správný výsledek, po dobu celého procesu nepijte kávu, alkohol, ani nedoplňujte žádné potravinové složky.

VEČER:

Pokud si to tělo bude žádat, můžete si před spaním udělat čaj s projímavým účinkem. Celý proces by měl trvat 10 dní, ale to rozhodně není pro každého. Nám stačí, když tuto očistu vydržíte 1–2 dny. To by nemělo ublížit nikomu.

Návrat k běžné stravě:

Po dobu 2 dalších dnů pijte čerstvou zeleninovou šťávu – například z mrkve, z jablek či řepy, přidat můžete jídlo z dušené zeleniny. Další den si opět dopřejte šťávu ze zeleniny, k obědu si připravte domácí zeleninový vývar, do kterého přidejte rýži nebo bulgur.

Jen se vyhněte bujonu a soli Poslední den si opět udělejte zeleninovou šťávu, k obědu si uvařte jakékoli jídlo bez masa. Následující dny se už můžete vrátit k běžné stravě.

Rada nad zlato:

Při čištění těla sledujte jazyk.Během kúry se na něm může tvořit bílý povlak. Když uvidíte, že začal povlak ustupovat, je to signál, že se tělo pročistilo. Kúru držte jen jednou za rok.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden