Mleté maso pokryté kaší

Mleté maso je vděčné a velmi univerzální. Je ideální na obědy do práce.


Suroviny:


Na masovou směs:


cibule a mrkev


lžíce oleje


400 g hovězího mletého masa


400 g sterilovaných rajčat


2 lžíce protlaku


1,5 dcl hovězího vývaru


lžička oregana


Na bramborovou kaši:


750 g brambor


200 g kořenové petržele


½ dcl mléka


75g másla


2 lžičky křenu


Postup:


Nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev orestujte v pánvi na rozehřátém oleji. Přidejte maso a restujte. Přidejte rajčata z konzervy, protlak a vývar, osolte, opepřete, ochuťte oreganem a poduste asi 30 minut.


Brambory a petržel nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte je, zalijte horkým mlékem, přidejte máslo a vše rozšťouchejte na kaši. Osolte ji, opepřete a vmíchejte do ní smetanový křen.


Masovou směs rozprostřete na dno zapékací mísy. Rozetřete na ni připravenou kaši. Vše vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut dozlatova.Přejeme dobrou chuť.


Něco navíc


Porcujte tak, že naberete celou dávku, kaši i maso, najednou na talíř nebo do krabičky.

reklama
reklama