Můj kousek štěstí

Mobily si za úplňku volaly

Když se mi to stalo prvně, myslela jsem, že je to náhoda. Od té doby bylo ale pravidlem, že ty dva telefony mezi sebou samy komunikovaly.

Mobilní telefony jsou zřejmě oblíbenou hračkou astrálních bytostí, duchů, šotků či kdo ví koho.
Od chvíle, kdy jsem si jej pořídila, se přesvědčuji pravidelně o tom, že řádění na mém telefonu neviditelné bytosti nejspíš baví. Vybírají si ale pouze dny kolem úplňku a jejich aktivita narůstá v nočních hodinách. Nikdy jsem nezjistila, co je příčinou tajemných vyzvánění, jaký podivný fyzikální úkaz to způsobuje. Ani technicky vzdělaní lidé mi na tuto otázku nedokázali odpovědět. Hleděli na mě vždy jako na blázna. Jak celá záležitost s telefonem začala? K Vánocům jsme dostali já a můj syn stejné mobily a také velmi podobná čísla. Byly to naše první přístroje tohoto druhu, a my se jich nemohli nabažit. Zejména pro syna to byl vysněný dárek.

Vzbudilo nás tajemné zvonění

Prvně se to stalo jen několik málo dní po novém roce, a to kolem druhé ráno, když jsme já i syn spali. Synův mobil začal zvonit. Hrozně jsem se dopálila, který blázen či ignorant volá v takovou hodinu ve všední den, když musíme ráno vstávat. Syn se vysoukal z postele a rozespale zaostřil na telefon. A pak se rozčílil on. „To mi voláš ty! Někde jsi mobil nechala!“ Vrhla jsem se po jeho telefonu a zvedla ho. Na druhé straně se ozvalo nesrozumitelné zašvrdlání, zachroptění a pak nastalo ticho. Obratem jsem vytočila na synově mobilu své číslo a doufala, že dotyčný, který podle mých úvah telefon našel, hovor zvedne. Přemýšlela jsem, kde jsem jej mohla zapomenout nebo ztratit. Jakmile jsem ale číslo vytočila, na druhé straně pokoje se ozvalo vyzvánění.

Záhada zůstala neobjasněna

Můj telefon ležel na žehlicím prkně. „To nemůže být pravda!“ vydechla jsem.„Duchové si volají z jedné strany pokoje na druhou…“ V tu chvíli jsem myslela svou poznámku jako vtip. Ani ve snu mě nenapadlo, že se nám tohle bude opakovat pravidelně – a vždy kolem úplňku. Už jsme na vyzvánění dokonce i čekali a sázeli se, jestli k jevu opět dojde. Zažili jsme jej nejen my dva, ale také někteří z příbuzných, kteří u nás přespali. Tento podivný úkaz ustal až v době, kdy syn telefon ztratil. Pořídil si jiný a změnil číslo. Od té chvíle se už nic podobného nestalo. Jev, který nás téměř rok provázel, pro nás ale zůstal navždy záhadou.

Jiřina T. (54), Hlučín.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden