Moje šťastná hvězda

Moderátorka Stanislava Lekešová (†63) nikdy nechtěla, aby ji lidé litovali

Snad kromě nejbližší rodiny nikdo nevěděl, že sympatická moderátorka Stanislava Lekešová (†63) onemocněla agresivním typem rakoviny.

Vždyť ani její kolegové netušili, proč je den ode dne hubenější. Dál pracovala a na tragické pondělí 6. ledna 2020 měla dokonce naplánované běžné vysílání pořadu Sama doma.

Tentokrát se ale jindy tak dochvilná a spolehlivá moderátorka dostavit nemohla. S nemocí bojovala sama, potichu a doma, aniž by se komukoli svěřila. O to větší pak byl šok, když ze světa odešla.

Byla vždy jako sluníčko

Podle informací z jejího okolí bývalá hlasatelka prožila Vánoce ve společnosti svých nejbližších, dcery Kristiny (27), syna Filipa (42) a manžela Vládi. Když pak vyšlo najevo, že zemřela, všechny její známé to doslova srazilo na kolena. Stejně jako širokou veřejnost.

Téměř nikomu se totiž nesvěřila s tím, že svádí nerovný boj se zákeřnou nemocí. Navíc byla vždy jako sluníčko, které svou září rozsvěcuje vše kolem sebe, rozdávala úsměvy na všechny světové strany. My už dnes víme, že to bylo i proto, že si chtěla naplno užít každý den, který jí zbýval.

„Byla strašně statečná,“ řekla pak novinářům její kolegyně Lucie Křížková (39). I pro tyto její vlastnosti na ni dodnes vzpomínají nejen kolegové z práce, ale i lidé, kterým do domovů přinášela radost. Odešla s ní velká energie.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden