Moje chvilka pohody

Moje láska rozhodla

Rozum u mě vždycky vítězil nad srdcem. Byla to ale láska, která mi pomohla udělat čáru za minulostí.

S mou první láskou jsem se seznámila na střední. Byl krásný, motaly se kolem něho všechny holky ze třídy a on z toho měl legraci. Platonicky jsem ho milovala dva roky. Viděli jsme se každý den, občas spolu promluvili, ale já se moc styděla, abych mu naznačila něco víc. Zvlášť, když jsem viděla, že u něj nepochodily jiné krasavice. A tenkrát se asi poprvé probudila moje zarputilost a ctižádost. Rozhodla jsem se, že ho dostanu. Povedlo se. První rande sice bylo fiasko, koktala jsem, nevěděla, jak se chovat, ale Marek byl moc milý a chápavý. A pak už to šlo jako po másle.

Rozdílné světy

Chodili jsme spolu až do maturity. Já měla odmalička nalinkovanou budoucnost od rodičů, oba lékaři trvali na tom, že půjdu v jejich šlépějích. Vystuduji v Praze vysokou školu. Marek chtěl zůstat doma, další studia ho nelákala. Spíš by se oženil a měl děti. Já byla tak zamilovaná, že bych na to kývla, ale rodiče mě tenkrát dost tvrdě srovnali. S Markem jsme si slíbili, že to zvládneme. Po roce a půl byl ale konec.

Život bez lásky

Marek se oženil. Já jsem vystudovala a dostala svou první nabídku. Krátce po revoluci jsem už šéfovala v nemocnici celému oddělení. Horší to bylo v osobním životě. S kolegou z práce mám syna, ale náš vztah byl takový nijaký. Posledních deset let manželství jsme spolu už nic neměli, ale ani jsme se nehádali. O tom, že bychom se rozešli, jsme ale nikdy neuvažovali. To se změnilo před několika lety, kdy se konal sraz spolužáků ze střední po pětatřiceti letech.

Třídní sraz

Původně jsem jet nechtěla, ale zvědavost zvítězila. Také jsem doufala, že potkám Marka. Věděla jsem, že se rozvedl a že ve městě, kde jsme vyrůstali, má malou autodílnu. Setkání s ním mě dostalo. Byl ještě úžasnější než kdysi. A já se podruhé zamilovala. Nikdy bych nevěřila, že jsem takového citu schopná. Najednou šel rozum stranou. Rozvedla jsem se. Dnes jsem tomu ráda. Někdy musí zkrátka člověk poslechnout srdce a udělat bláznivé rozhodnutí.

Jana L. (63), jižní Čechy

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden