Můj čas na kafíčko

Moje nejlepší kamarádka má v manželství peklo!

Manžel od ní odešel za mladší milenkou a doplatili na to oba!

Jsou lidé, kteří si zkrátka nenechají poradit. Vědí, že jim vztah přináší víc problémů než radostí, ale dál v něm tvrdohlavě zůstávají!

Někdo si najde partnera na celý život hned na první pokus. Alespoň tak se to povedlo mně. Někdo si najde na první pokus velké trápení. To je zase pro změnu případ mojí kamarádky Nadi.

Velká hádka kvůli hlouposti

Vztah Nadi a jejího manžela Kamila byl vždycky přesně tím, čemu se říká „italské manželství“. Nikdy jsem netušila, s čím mě Naďa následujícího dne překvapí. Jeden týden málem slavili druhé líbánky, další týden si skoro vyhrožovali zabitím. Prostě peklo, jaké bych já nebyla schopná prožívat ani měsíc! Naďa se mi vždy se vším svěřovala a já jsem jí často radila nebo pomáhala překonávat krizová období. Jejich rytmus hádek a usmiřování byl tak pravidelný, že jsem nepředpokládala možnost skutečného rozvodu. A přesto o něm po více než dvaceti letech začala Naďa reálně uvažovat. Všechno to začalo kvůli hlouposti. Lidé jsou schopni přestát nejrůznější tragédie, nevěry a podobně, ale nakonec se těžce a nenapravitelně pohádají kvůli tomu, jestli se do svíčkové má dávat hořčice nebo ne. Ano, přesně takový banální důvod byl onou pověstnou poslední kapkou v manželství Nadi a Kamila. Kdybych neměla určité životní zkušenosti, asi by mě to vyvedlo z míry. Takhle jsem se jen snažila zmírnit kamarádčino rozhodnutí, tentokrát to však vypadalo, že marně.

Musela se rozhodnout

Naďa zuřila a plánovala, jak po rozvodu Kamila o všechno obere, protože si nezaslouží žádné slitování. Snažila jsem se jí krotit a připomínala jí, jak dlouho spolu už jsou - a taky to, že mají děti, které je budou posuzovat. Vypadalo to ale, že tentokrát je rozvod skutečně neodvratný. Všechno ovšem změnila jedna výhra ve sportce. Nešlo přímo o první cenu, nicméně byly to slušné peníze. Tiket podal Kamil a Naďa se na mě obrátila s prosbou o radu. Nebude teď vypadat jako vypočítavá potvora, když s manželem zůstane? Budilo to takový dojem, ale já jsem kamarádku upozornila, že všechno, co se získá v manželství, se dělí dvěma. Navíc se za týden ukázala další zapeklitá věc: Kamil si totiž výhru jen vymyslel - prý jako „testovací pokus“, aby ukázal, jaká Naďa ve skutečnosti je. Já jsem ho ovšem spíš podezřívala, že to spíš byla jen záminka chlapa, co panikaří z toho, že tentokrát to žena s rozvodem myslí vážně.

Došlo i na rozvod!

Znovu tedy propuklo obvyklé peklíčko, doprovázené máváním rozvodovými papíry. Tentokrát to už vypadalo vážněji, protože Kamil od Nadi odešel. A zanedlouho se mi Naďa svěřila, že prý má její muž nějakou mladší milenku. Nedokázala se přes to přenést a rozhodla se oplatit mu stejnou mincí. Našla si také milence a jasně to dala Kamilovi najevo. Ti dva si navzájem dělali naschvály a zdálo se, že je jim jedno, co si o nich kdo myslí. Bylo to smutné i komické zároveň. A dopadlo to nejhůř, jak mohlo: Kamil s tou svojí milenkou čekal dítě. Vypadalo to, že tohle už Naďa přes srdce nepřenese. Teď už dotáhla návrh na rozvod do konce a čekalo je první stání. A pak nastal překvapivý obrat. Kamil zkusil Naďu s prosíkem přemluvit, ať žádost stáhne. Prý s tou svojí milenkou zůstávat nechce a pořídil si ji tehdy jen proto, aby probudil Nadinu žárlivost. Kamarádka po mně zase chtěla vědět, jak se má zachovat. Já jsem si přála, aby její věčné utrpení už jednou skončilo a tak jsem naléhala, ať se skutečně rozvede. Dopadlo to samozřejmě jinak. Naďa žádost stáhla, s Kamilem žije dál v pekle věčných hádek a usmiřování, a musela se smířit i s tím, že její manžel platí výživné na další dítě! Zkrátka, komu není rady, ten si to musí odtrpět.

Eva N. (43), Opava

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden