Můj čas na kafíčko

Moje nejlepší kamarádka přes noc zestárla o deset let!

Přílišná touha po zajímavém dobrodružství může vést k osobní katastrofě!

Mnozí lidé by rádi vrátili čas. Může se to ale brutálně obrátit proti nim!    

Zatímco já jsem se vždycky v životě držela spíš při zemi, kamarádka Bára byla vždycky dost ztřeštěná. Říkala o sobě, že všechno musí nejméně jednou v životě vyzkoušet. Já jsem setrvala v pevném manželství, Bára se rozvedla hned po roce - a pak ještě dvakrát. Na rozdíl ode mě skákala padákem, cestovala sama do daleké země nebo šla na nudistickou pláž. Byla prostě odvážnější a víc toho zažila. Kromě nových věcí jí zajímalo také všechno mezi nebem a zemí. A právě na to před časem doplatila!

Myslela jsem, že je to podvod

Setkávaly jsme se pravidelně nejméně jednou do týdne. Většinou jsem chodila já za Bárou, protože s mým manželem si moc nerozuměla. Občas jsme si jen tak hodinu povídaly v naší oblíbené kavárně. Právě tam mi kamarádka jednoho dne prozradila, že má v plánu podstoupit zázračnou omlazovací kúru. Jedna známá jí totiž dohodila něco, co není běžně k sehnání: hodinové sezení u čarodějky, která umí v těle probudit novou energii a omladit buňky. Já jsem byla k podobným „zázrakům“ vždycky skeptická, ale Báře jsem to nevymlouvala. Bylo mi jasné, že bych ji stejně nepřesvědčila. Podotkla jsem jen, že podle mě jde o nějaký podvod, který jí připraví o peníze. Částka za čarodějný rituál totiž nebyla nijak malá. Dělala jsem si z Báry legraci, jestli jí pak vůbec ještě poznám a jestli se ke mně bude hlásit. Třeba potom znovu začne chodit na diskotéky a balit mladé kluky.

Ozvala se až za tři dny!

Celý týden před tím, než měla jít Bára na to tajemné hodinové sezení, mě bombardovala SMS zprávami a telefonáty. Bylo vidět, že se jednak hodně těší na zajímavý zážitek, jednak je zvědavá, jestli to opravdu bude fungovat. Věděla jsem, kdy za tou čarodějkou jde a očekávala jsem hovor od Báry hned při odchodu - a také že ano. V hlase jí znělo nadšení, rituál byl prý hodně působivý a teď už si jen musí počkat do rána na účinky. Druhý den se ale kamarádka odmlčela. Pomyslela jsem si, že konečně pochopila, jak se nechala napálit a dala jsem Báře nějaký čas na to, aby si přiznala prohru. Ozvala se až za tři dny. Skoro jsem nepoznala její hlas. Zněl naprosto zničeně. Bára chtěla, abych za ní přišla domů. Slíbila jsem, že se po práci zastavím. Kamarádka měla zrovna období, kdy žila sama; nemusela jsem se tedy obávat, že bych přišla nevhod. Přišla mi otevřít a já se na ni překvapeně podívala. Měla totiž přes obličej omotanou šálu a koukaly jí jen oči. Teprve když se za námi zavřely dveře jejího bytu, pomalu si šálu sundala - a já vykřikla leknutím!

Stala se obětí sekty?

Dlouho jsem se z toho pohledu vzpamatovávala. Čekala jsem, že Bára bude mít buď svoji obvyklou tvář nebo o něco mladší, ale dívala se na mě téměř stará paní. Vypadalo to, že zestárla tak o deset let! Tichým, plačtivým hlasem mi Bára vyprávěla, jak se ráno po té seanci probudila a zjistila, že místo očekávaného omládnutí jí razantně přibylo vrásek a celkově se cítila unavená. Vzala si v práci týden dovolené a pokoušela se kontaktovat onu čarodějku, ale číslo už neexistovalo. A vyjít ven mezi lidi se bála. Kdybych bývala před sebou nešťastnou kamarádku s vrásčitou tváří neviděla, připadalo by mi to všechno neuvěřitelné. Slíbila jsem Báře, že se vydám na adresu, kde se ten omlazovací rituál konal a zkusím s onou čarodějkou promluvit. Šla jsem tam se strachem, ale na uvedené adrese byl jen prázdný byt. Kamarádka tak doplatila na svoji zvědavost a touhu a to zestárnutí už nikdo nezmění. Odstěhovala se daleko, tam, kde ji předtím nikdo neznal. Nedávno jsem četla článek o sektě, která krade lidem energii a dává ji těm, kdo zaplatí. Možná se Bára stala právě jednou z jejích obětí.

Eva P., (46), Brno

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden