Moje chvilka pohody

Moje největší chyba

Snažila jsem se znovu probudit zájem svého muže o sebe, ale zvolila jsem pro to hloupý přístup!

Stalo se, že po více než dvaceti letech manželství můj muž zapomněl na výročí naší svatby. Hrozně se mě to dotklo. Samozřejmě, že mezi námi dávno neplanula vášeň jako zamlada, ale Mirek aspoň doteď tyto věci dodržoval, i když jen jako zvyk.

Kamarádky plán

Šla jsem se vyplakat ke kamarádce a ta mi poradila, abych zkusila probudit manželovu žárlivost. Navrhla mi, abych předstírala, že jsem si našla někoho jiného. Nejprve jsem ten nápad odmítla, ale čím víc jsem o něm přemýšlela, tím mi připadal zajímavější. Na Mirka by to mohlo zapůsobit.

Jako by byl slepý

Důkladně jsem si to promyslela a začala jsem se chovat tak, jako bych měla milence. Několikrát jsem při jeho příchodu dělala, že jsem zrovna ukončila telefonní hovor a měla jsem přitom provinilý pohled. Začala jsem chodit z práce domů později. Častěji jsem se vydávala po večerech ven, což bylo nezvyklé. Mirek si však ničeho nevšiml, nebo, což byla horší varianta, mu to bylo jedno. Nasadila jsem proto těžší zbraň. Požádala jsem jednoho rozvedeného kolegu v práci, se kterým jsem měla dobré vztahy, aby si na mého milence zahrál!

Žárlivost se nekonala

Dostal za úkol mě občas doprovodit domů nebo volat na pevnou linku v domluvené době, kdy jsem telefon nechala zvednout Mirka. Začalo to účinkovat. Dobře jsem si všimla manželových podezřívavých pohledů. Jednoho večera, po mém pozdním návratu domů, se mě otevřeně zeptal, jestli někoho mám. Hrála jsem svoji roli dál. Mirkova reakce ale byla úplně jiná, než jsem čekala. Místo toho, aby žárlil a začal si mě všímat, tak mi za několik dní řekl, že už dlouho přemýšlí o rozvodu. Prý už si nemáme co říct. Bál se jen, že zůstanu sama, ale teď, když jsem si někoho našla, už odloučení nic nebrání. Byl to pro mě šok. Snažila jsem se Mirkovi říct, jak to ve skutečnosti je, ale nevěřil mi. Žádost o rozvod skutečně podal a dotáhl ji až do konce. Nevím, jestli by to tak nakonec stejně nedopadlo. Jedno však vím – moje falešná hra se mi pěkně vymstila.

Eva N. (48), Zlín

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden