Moravský flamendr

Znáte pokrm moravský flamendr? Mnoho lidí neví, že něco takového vůbec existuje. Zkuste ho připravit, zvládnete to raz dva.

Ingredience:  900 g vepřové panenky, 200 g rostlinného oleje, 1 cibule, vegeta, 1 lžíce worcesterské omáčky, 2 lžíce kečupu, 10 ks feferonek, 1 lžíce hladké mouky, křen, sůl, pepř

Postup: Maso nakrájejte na velmi tenké nudličky, posypejte moukou a vegetou nebo přilijte zeleninový vývar, všechno dobře promíchejte, mírně osolte a na rozpáleném oleji zprudka opečte.

Přidejte nasekané feferonky, na plátky nakrájenou cibuli, kečup, worchesterskou omáčku a krátce poduste. To je všechno.

Dejte na talíř a nezapomeňte tuhle výbornou směs posypat strouhaným křenem. Pokud chcete rychlou, chutnou a vydatnou večeři, flamendr je tou správnou volbou.

reklama

Komentáře

reklama