Můj čas na kafíčko

Moře jako elixír krásy

Není náhoda, že si po návratu z exotické dovolené připadáte krásnější a mladší!

Z letní dovolené přijíždíte krásně opálená a odpočatá. Moře a sluníčko má ale také blahodárný vliv na vaši pokožku a vlasy. Které mořské přírodní produkty jsou ty nejlepší a v čem je nejlépe využijete? Kromě mořské vody se síla moře skrývá také v bahně nebo řasách.

Pokaždé se vracíte z dovolené jako vyměněná a při pohledu do zrcadla žasnete, co s vámi několik dní volna udělalo? Není to tak úplně jenom o odpočinku. Velkou roli v tom sehrálo také moře. Jeho jednotlivé poklady mají totiž skvělý vliv na celé vaše tělo od vlasů až po pokožku a tělesnou váhu. Jak si ale vytvořit kousek dovolené také u sebe doma? Tady je pár tipů na zaručenou domácí kosmetiku s mořskými produkty.

Dopřejte svým vlasům úžasnou mořskou péči

Mořská voda je nejběžnější variantou, se kterou přijdete na dovolené hned do styku.  Prospívá nejen vaší pleti, ale také vlasům. V momentě kdy zjistíte, že jim slaná voda skutečně prospívá, můžete si doma připravit speciální sprej s mořskou solí. Sežeňte si jen sto gramů růžové vody, půl čajové lžičky mořské soli, pět gramů panthenolu a pár kapek konzervantu cosgard. Nejprve zahřejte vodu na sedmdesát stupňů a rozpusťte v ní sůl. Až směs vychladne, přidejte panthenol a konzervant.

Pleťová maska z mořských řas je snadná.

Vytvořte si masku z řas

Znáte ji možná spíš jako součást japonského pokrmu sushi, ale je skvělá také pro vaši pleť. U moře se s řasou sice setkáte, ale teprve doma si z ní můžete v klidu připravit výživnou masku. Budete potřebovat jednu lžíci mletých sušených řas, jednu lžíci gelu aloe vera nebo čerstvé šťávy z aloe, čajovou lžičku medu a případně trochu vlažné vody. Řasy můžete ještě jemněji rozdrtit tyčovým mixérem. Potom je smíchejte s ostatními ingrediencemi a nanášejte na obličej dvakrát týdně po dobu dvaceti minut. Jako možnou obměnu můžete do pleťové masky přidat i kvalitní jogurt řeckého typu. Řasy obohatí vaši pokožku o mnoho vitaminů a minerálů. Ty pomáhají odstranit toxiny a zároveň kůži příjemně zjemnit a hydratovat.

Není sůl jako sůl. Mořská umí divy.

Bahno vám také pomůže zhubnout

Zpočátku se vám použití bahna ze dna moře může zdát zvláštní, ale vězte, že budete jeho účinky skutečně mile překvapená. Dokáže totiž tělo vypnout, vyhladit a zeštíhlet. Navíc ho skvěle snáší i citlivá pokožka. Nečekejte ale, že jeho použití bude hned vidět na váze. Čeho ale docílíte, je, že určitě přijdete na objemu o pár centimetrů. S mořským bahnem se nejčastěji setkáte ve speciálních maskách. Ale připravte se na to, že budete muset uklízet. Pokud se tomu chcete vyhnout, podstupte profesionální zábaly v lázních či kosmetických salonech.

Mořskou řasu můžete sehnat i v prášku.

Relaxace je důležitá

Vzpomínku na dovolenkové koupání si můžete vytvořit i po návratu ve vaší koupelně. Poslouží vám k tomu opět mořská sůl, kterou jednoduše nasypete do připravené horké lázně. Pro větší efekt přidejte do vody trochu voňavého esenciálního oleje se svou oblíbenou vůní. Mimo to si nezapomeňte zapálit svíčky a pustit příjemnou pomalou muziku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden